İşbirlikçiler ABD saldırısından memnun: Suriyeli çetelerden daha fazla saldırı çağrısı!

Suriye'deki Suudi destekli silahlı çetelerden İslam Ordusu'nun lideri Muhammed Alluş, daha fazla saldırı çağrısı yaptı. Diğer "muhalifler" de saldırıdan memnun.

Dış Haberler

ABD'nin Suriye'deki Şayrat Askeri Üssü'nü vurması, dış destekli cihatçı grupları sevindirdi.

Suriye Ulusal Koalisyonu'nun destek açıklamasından sonra bir destek de Suudi Arabistan destekli İslam Ordusu'nun liderlerinden olan Muhammed Alluş'tan geldi.

Alluş, "Tek bir üssü vurmak yeterli değil, sivilleri hedef alan 26 hava üssü var" dedi. Alluş, "tüm dünyayı" Suriye halkını Esad'dan kurtarmaya çağırdı.

Yüksek Müzakere Komitesi'nin (HNC) başmüzakerecisi Nasr el-Hariri de, saldırıların devam etmesi durumunda "terörle mücadelede doğru bir bailangıç olacağını" söyledi.

Özgür İdlib Ordusu komutanı Hasan Hac Ali ise, saldırının "çok önemli bir aşamada" geldiğini, bu sayede Suriyelilerin "dünyada hâlâ insanlığın kaldığını" gördüğünü savundu.

Türkiye destekli Sultan Murat grubundan Ahmed Osman da, "tarihteki en kötü suçlara imza atan bir rejime son verecek her adımı memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Bir başka İslam Ordusu lideri Muhammed Bayraktar da, AFP'ye yaptığı açıklamada, "Rejimin suçlarına karşılık veren her hamleyi memnuniyetle karşılarız" dedi.