Irkçı İtalyan bakan: Afrikalı yeni kölelere ihtiyacımız yok

İtalya'nın ırkçı İçişleri Bakanı Matteo Salvini, katıldığı göç konulu bir panelde Afrikalı sığınmacıları istemediğini yineleyerek 'Sahip olmadığımız çocukların yerini alacak yeni kölelere ihtiyacımız yok' ifadeleriyle yeni bir skandala imza attı.

Dış Haberler

Sığınmacı düşmanı açıklamalarıyla gündeme gelen İtalya’nın ırkçı İçişleri Bakanı Metteo Salvini, Afrikalı göçmenleri istemediğini tekrarladığı skandal açıklamasında ''Sahip olmadığımız çocukların yerini alacak yeni kölelere ihtiyacımız yok'' ifadelerini kullandı.

'SAHİP OLAMADIĞIMIZ ÇOCUKLARIN YERİNE KÖLELERE İHTİYACIMIZ YOK'

Facebook sayfasından yayımladığı videoda, göç konulu bir panelde konuşan Salvini, şunları söyledi:

''Artık çocuk yapmayan Avrupalıların yerine Afrika gençliğinin en iyilerini getireyim diye değil, birkaç yıl önceki gibi genç insanlar yine çocuk sahibi olsunlar diye yurttaşlar bana maaş ödüyor. Belki Lüksemburg'da (Afrikalı sığınmacılara) ihtiyaç olabilir, İtalya'daki ihtiyaç ise çocuk sahibi olunmasına yardımcı olmak, sahip olmadığımız çocukların yerini alacak yeni köleler değil.''

Salvini’nin sözünü kesen Lüksemburg Dışişleri ve Göç Bakanı Jean Asselborn, ''Lüksemburg'da onlarca İtalyan göçmen var, göçmen olarak gelip çalıştılar ki, siz İtalya'da çocuklar için para ödeyebilesiniz'' sözleriyle cevap verdi.

Salvini, daha önce de Akdeniz’de kurtarılan göçmenleri taşıyan geminin ülkeye girmesini engelleyerek, gemiyi İspanya’ya yönlendirmişti. Bu olayı “zafer” olarak niteleyen ırkçı Salvini, “Brüksel'de yeni bir cephe açtık” demişti. Avrupa Birliği’nin ekonomik ilişkilerden sorumlu komisyon üyesi Pierre Moscovici, AB bütçesini veto edeceğini açıklayan Salvini için “küçük Mussolini” benzetmesini yapmıştı.