İran'dan Çavuşoğlu'na sert cevap: İmparatorluk hayaliyle terörü destekleyenler...

İran Dışişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun Münih’teki güvenlik konferansında İran’ı suçlayan açıklamalarına cevap verdi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bugün düzenlediği basın toplantısında Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlunun açıklamalarına tepki gösterdi.

YDH'nin BBC Farsça'dan aktardığına göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu’nun İran’ı mezhepçilikle ve bölgeyi istikrarsızlaştırmakla suçlayan konuşmasının yapıcı olmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu, Münih’teki güvenlik konferansında yaptığı konuşmada “İran, mezhepçiliği yayıyor. İran’ın mezhepçiliği yayma politikaları, maalesef birçok bölge ülkesinin, örneğin Suudi Arabistan, Bahreyn ve Körfez ülkelerinin istikrarını zayıflatıyor. İran, Irak ve Suriye’yi Şii yapmaya çalışıyor, bu çok tehlikelidir” demişti.

'İMPARATORLUK HAYALİ PEŞİNDE KOŞUP TERÖRÜ DESTEKLEYENLER'

Behrami, “İmparatorluğa geri dönmek şeklinde ham hayaller peşinde koşanların müdahaleci adımlarla yasadışı ve gayri meşru bir şekilde terörist grupları desteklemeleri, bölgede şiddetin ve dökülen kanın artmasına ve istikrarsızlığa sebep oluyor. Mesele saptırılarak bu tür adımların sorumluluklarından kurtulmak mümkün değildir.” dedi.

Behram Kasımi’nin “İran’ın bölge politikası, tüm komşu ülkelerin güvenlik ve istikrarını koruma ilkesine dayanmaktadır” dediğini nakleden BBC, haberinde Münih’teki güvenlik konferansında İran’a yönelik suçlamalarda bulunan ülkenin sadece Türkiye ile sınırlı kalmadığını, Amerika, İsrail ve Suudi Arabistan’ın da İran’ı bölgedeki istikrarsızlığın kaynağı olarak nitelediğini bildirdi.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman’ın konferansta yaptığı konuşmasında İran’ın nihai hedefinin Suudi Arabistan’ı zayıflatmak olduğunu söylediğine işaret edilen haberde Lieberman’ın “asıl sorun Müslümanlarla Yahudiler arasında değildir, asıl sorun ılımlılarla radikaller arasındadır” dediği nakledildi.