İran: Ukrayna uçağı hata sonucu düştü

İran Ordusu, Tahran'da düşen Ukrayna Havayolları'na ait uçağın hata sonucu düştüğünü açıkladı.

İran Ordusu, Tahran'da havalandıktan kısa bir süre sonra düşen Ukrayna Havayolları'na ait uçağa ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada, uçağın bir hata sonucu düştüğü belirtildi.

ZARİF: ABD MACERACILIĞININ NEDEN OLDUĞU İNSANİ HATA

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, uçağın "ABD maceracılığının neden olduğu bir insani hata sonucunda" düştüğünü söyledi.

Zarif, "Acı bir gün. Silahlı Kuvvetler'in incelemesinde ilk belirlemelere göre ABD maceracılığının neden olduğu kriz zamanında bir insani hata. Halkımıza, ölenlerin ailelerine ve ilgili tüm ülkelere üzüntü, özür ve baş sağlığı dileklerimizi iletiyoruz" dedi.

RUHANİ: SORUMLULAR HAKKINDA YASAL İŞLEM YAPILMALI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, "Bu, kolayca bir kenara bırakılacak mesele değildir. Facianın nedeni ve failleriyle ilgili tahkikat devam etmeli ve bu affedilemez yanlışın sorumluları hakkında yasal işlem yapılmalıdır" açıklamasında bulundu.

"Bu süreçte insani hata nedeniyle yanlışlıkla (füze) fırlatılması, onlarca insanın ölümüyle sonuçlanan bir faciaya yol açmıştır" değerlendirmesinde bulunan Ruhani, "faciaya yol açan yanlış nedeniyle üzgün" olduklarını söyledi.