İran medyası: Türk ordusu Suriye topraklarını ihlal etti

TSK'nın Süleyman Şah operasyonuna dair İran medyası, "Türk ordusu Suriye topraklarını ihlal etti" yorumunda bulundu.

TSK'nın Süleyman Şah operasyonuna bir tepki de İran'dan geldi. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Türkiye’nin Suriye topraklarına yaptığı operasyonun hiçbir mazereti olamayacağını söyledi. Abdüllahiyan, “Komşularının Suriye’ye yaptığı askeri müdahaleler, sorunu daha fazla karmaşıklaştıracak” dedi.

İran’ın resmi haber ajansı İRNA, operasyonu "Türk ordusu Suriye toprağını ihlal etti" diye duyurdu. Türkiye hükümetinin operasyon için söylediği gerekçe için "geçersiz" diyen İRNA, "Türk ordusu, Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’nin kuşatılması gibi geçersiz bir nedeni öne sürerek, 50 tankla Suriye topraklarına girdi ve bu bölgedeki askerlerini Türkiye’ye intikal ettirdi" ifadelerine yer verdi. Haberde ayrıca CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in "Şah değil mat" yorumuna da yer verildi.

Press TV de operasyonu "Türkiye Suriye topraklarına askeri müdahalede bulundu" başlığıyla duyurarak, "Türk ordusu Süleyman Şah Türbesini koruma bahanesi ile Suriye topraklarını ihlal etti" ifadesini kullandı.