İlginç iddia: Bangkok bombacısının Ülkü Ocakları bağı araştırılsın

Geçen hafta Bangkok'ta bir Hindu tapınağına yapılan saldırı ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Forbes'te yayımlanan bir makalede, Bangkok bombacısının Ülkü Ocakları ile bağlantılı olabileceği ileri sürüldü.

Dış Haberler

17 Ağustos 2015 tarihinde, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta bulunan Erawan Hindu Tapınağı'na bir saldırı düzenlenmiş, 20 kişi ölürken 125 kişi de yaralanmıştı.

Olaydan sonra, bombacının sahte Türk pasaportuna sahip olduğu yönünde haberler çıkmıştı.

Ancak Forbes dergisinde Susan Cunningham imzasıyla yayımlanan bir haberde, bombacının Türkiye'de bilinen bir örgüte üye olduğu iddiası ortaya atıldı.

Cunningham'ın iddiasını dayandırdığı kaynak ise, Pazartesi günü Tayland Yabancı Muhabirler Kulübü'nde bir panele katılan güvenlik analisti Anthony Davis.

Davis'e göre, Tayland'ın 109 Uygur mülteciyi Çin'e iade etme kararı almasının ardından, İstanbul'daki Taylan konsolosluğuna yapılan saldırıda Ülkü Ocakları mensupları yer alıyordu.

Davis, Bangkok saldırısını Uygurların kendilerinin yapmış olamayacağını düşünüyor. Ona göre, Uygurların Şincan bölgesinde Çin güvenlik görevlillerine yaptıkları saldırılar küçük ölçekteydi.

Davis, Tayland'ın güneyindeki isyancı örgütlerin de böyle bombalamalar yapmadığını öne sürüyor. Bu gruplar arasında Barisa Ulusal Devrimi (BRN) ve Pattani Birleşik Özgürlük Örgütü yer alıyor.

Analist ayrıca, Tayland'ın içinde saldırılar düzenleyen politik örgütlerin daha önce hiç yabancıları hedef almadığına da dikkat çekiyor.

Ancak Davis, Ülkü Ocakları'nın patlama ile olan ilgisine ilişkin başka kanıtlar sunmadı.