İdlib'de savaş sürüyor, Kalamun'da çeteler Hizbullah karşısında dağıldı

İdlib'de Suriye ordusu ile El Kaide bağlantılı gruplar arasındaki savaş Cisreşşuğur ve Eriha'da devam ediyor. Kalamun'da ise Nusra Cephesi Hizbullah'ın karşısında dağıldı.

Dış Haberler

Suriye'nin İdlib vilayetinde Türkiye ve Suudi Arabistan destekli, El Kaide bağlantılı "Fetih Ordusu" ile Suriye ordusu ve yerel milisler arasındaki savaş sürüyor.

Savaşın merkezi ve simgesi haline gelen Cisreşşuğur Ulusal Hastanesi'nde bulunan az sayıda askerin direnişi sürüyor. Ordu, hastaneye güney ve doğudan girmeye çalışırken, dün çok yoğun hava bombardımanı gerçekleşti.

Ancak ordu, hastaneye bir yol açmayı henüz başarmış değil. El Kaide bağlantılı Ahrar'uş Şam ve Cund'ül Aksa çeteleri de, İdlib kırsalındaki son ordu mevzisi Eriha'ya büyük bir saldırı başlattı. Tünel bombalarının kullanıldığı çatışmalar Fener Tepesi'nde yoğunlaşmış durumda. 

Çeteler, Eriha ile ordu üssünün bulunduğu Mastume arasındaki hattı koparmaya çalışıyor. Eriha'nın düşmesi durumunda İdlib büyük oranda kaybedilmiş olacak.

Hastaneye Nusra Cephesi, Ecnad'uş Şam ve Cun'ul Aksa tarafından yapılan son saldırı ise yine püskürtüldü.

Dün Antakya'da yaşanan F-16 trafiğinin de, Eriha'ya yönelik El Kaide saldırısı ve Suriye uçaklarının El Kaide konvoyunu vurmasıyla ilgili olduğu tahmin ediliyor.

KALAMUN'DA HİZBULLAH VE ORDU İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR
Kalamun'da ise Hizbullah ve Suriye ordusu karşısında Nusra Cephesi tutunamıyor.

Batı Kalamun'daki stratejik tepe Tallit Musa'yı ele geçirmek için harekete Hizbullah savaşçıları, doğu cephesinde de Ceyrud'un önemli bir bölümünü ele geçirdi.

Son haberler, Tallit Musa'nın tamamının Hizbullah savaşçılarının eline geçtiğini bildiriyor. Tepenin alınması halinde, Nusra Cephesi'nin Lübnan-Ersal ile Kalamun arasındaki bağlantısı kesilecekti. Şam ve çevresinin güvenliği açısından bu hamle büyük bir önem taşıyor.