Hindistan’da tecavüz zanlısı binlerce kişi tarafından linç edildi

Hindistan’ın Dimapur kentinde tecavüz olaylarını protesto eden kalabalık, hapishaneyi basarak bir tecavüz zanlısını kaçırdıktan sonra linç etti.

Hindistan’ın kuzeydoğusunda bulunan Nagaland Eyaleti’nde bulunan Dimapur kentinde, son dönemde ülkede yaşanan tecavüz olaylarını protesto etmek için toplanan kalabalık, hapishaneyi basıp bir tecavüz zanlısını dışarı çıkarttıktan sonra linç ederek öldürdü.

Linç edilen tecavüz zanlısının, bir kadına birçok defa tecavüz etmek suçundan 24 Şubat’ta tutuklanarak cezaevine konulduğu kaydedildi.

Dün yaşanan olayda, tecavüz vakalarını protesto etmek için bir Genç Öğrenciler Federasyonu tarafından bir yürüyüş düzenlendiği, kalabalığın bir süre sonra yürüyüşe yedi kilometre mesafedeki cezaevine yöneldiği kaydedildi. Sayıları 10 bin kişiyi bulan kalabalık, cezaevinin kapılarını kırdıktan sonra içeri girdi ve Syed Ferid Han adlı tecavüz zanlısını dışarı çıkardı. Han’ı çırılçıplak soyan kalabalık, zanlıyı sopalarla döverek öldürdükten sonra cesedini ateşe verdi.

TECAVÜZ HAKKINDAKİ BELGESEL İNFİAL YARATMIŞTI

Hindistan’da Aralık 2012’de yaşanan toplu tecavüz olayını anlatan bir belgesel infiale neden olmuştu. BBC’den Leslee Udwin’in hazırladığı “Hindistan Kızı” adlı belgesel, ülkede kadınlara karşı işlenen cinsel saldırı suçlarına dikkat çekiyor. Hindistan hükümeti, belgeselin infiale neden olması nedeniyle ülkede gösterimini yasaklamıştı.