Hannover Neo Nazilere 'defol' dedi

Almanya'nın Hannover kentinde Neo Nazi grupların yürüyüşüne katılım beklenenden az oldu. Anti-faşist gösteri ise oldukça kalabalıktı.

Almanya

Yaklaşık iki haftadır basının gündeninde olan ve kaygıyla karşılanan Neo Nazi toplantısı Hannover'de gerçekleştirildi. 5 bin faşistin katılacağı ilan edilen toplantıya 3 bin civarı katılım oldu. Buna karşın, anti-faşist karşı yürüyüşe 7 bin civarı katılımcı aktif olarak destek verdi.

Kendilerine Holigan Selefilere Karşı (Ho-Ge-Se) adını veren faşist grup, islamcı faşist selefilerin faaliyetlerini gerekçe göstererek toplumdaki İslam karşıtı duyarlılığı sömürmek istemiş ve bu amaçla da iki hafta kadar önce Köln sokaklarında terör estirmişlerdi. 

Faşist hareketin, ''Avrupa İslam terörüne karşı'' sloganına karşı, içinde DKP,  Sol Parti, Yeşiller, sendikalar, ilerici futbol taraftarları ve Türkiyeli sol grupların da olduğu anti-faşist bloğun sloganı ise, ''Irkçılığa ve dinsel köktenciliğe karşı birlikte''ydi.

FAŞİSTLER ERKEN BİTİRDİ
Polisin sıkı önlem aldığı Neo Nazi toplantısından dolayı, işgünü olmasına karşın kent merkezindeki pekçok işletme kapalı kaldı. Hatta kimi işletmeler vitrin ve kapılarını tahta bloklarla kapattılar. Faşistler umduklarını bulmuş olamayacaklar ki, normal süreden 45 dakika daha erken toplantılarını sonlandırarak, sıkı polis koridoru altında kenti terk etmeye başladılar.