Halklara Barış, Adalet ve Onur İçin Uluslararası Komite'den deklarasyon ve çağrı

"Venezuela halkı ve Bolivarcı Devrimi, bölge sağı ile Avrupa ve ABD’nin yaşlı sağcıları tarafından kullanılan ülke muhalefetinin yürüttüğü yoğun kirli savaşa karşı mücadele içindedir"

Haber Merkezi

Halklara Barış, Adalet ve Onur İçin Uluslararası Komitesi Venezuella'da gerçekleşen seçimlerle ilgili bir deklarasyon ve çağrı yayınladı.

Komite tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde:

Venezuela halkı ve Bolivarcı Devrimi, bölge sağı ile Avrupa ve ABD’nin yaşlı sağcıları tarafından kullanılan ülke muhalefetinin yürüttüğü yoğun kirli savaşa karşı mücadele içindedir.

Mevcut durum ulusaşırı oligarşi ile ittifak halindeki ülke sağı tarafından Venezuela Bolivarcı devrim sürecine karşı gerçekleştirilen yeni bir çıkışı temsil etmektedir. Yeni provokatif ve müdahaleci planlar, temelde Devrimi ve bununla birlikte Latin Amerika’daki entegrasyonu ve birliği yıkıp yok etmeyi amaçlamaktadır.

ABD’nin eskiden beri bize hükmetme ve bölgeyi arka bahçesi haline getirme ihtirası, dur durak bilmeyen medya savaşında, Venezuela Petrolleri Devlet Şirketi’ni (PDVSA) hedef alan kepaze casusluk faaliyetlerinde ve yıkıcı faaliyetlere dönük kışkırtmalarda görülmektedir.

6 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan Venezuela parlamento seçimleri hem Devrimin hem de Latin Amerika’daki diğer ilerici ülkelerin geleceğini tayin edecektir.

Bölge sağının ve emperyalizmin Latin Amerika entegrasyonunu ve bölgedeki ilerici hükümetlerin zaferlerini baltalama girişimleri göz önünde bulundurulduğunda bizlerin tüm gücümüzle daha fazla eylem birliği sağlamamız zorunludur.

Bolivarcı Devrim yalnız değildir. Halklarımızın saygısını ve sevgisini kadim Kumandan Hugo Chávez’in önderliğinde kazanmış olan Bolivarcı Devrim, bugün zor koşullar altında yola devam eden Başkan Nicolas Maduro’un önderliğinde de sürmektedir. Şu an Bolivarcı Venezuela’yı ve hepimizi yutmak isteyen imparatorluğu durdurmak için güçlerimizi birleştirme zamanıdır.

“Düşük yoğunluklu savaşı” önlemek hepimizin görevidir. Bolivarcı sürecin devamlılığını sağlamak bölgedeki egemenlik için hayati önemdedir. Bölgesel entegrasyon korunmalı, ABD’nin Latin Amerika için yürüttüğü hegemonik yıkım kampanyası frenlenmelidir.

Sağın bölgedeki tırmanışı aşırı sağcı Macri’nin savlarında ifade bulmaktadır. Az bir farkla kazandığı seçimler sonucunda 10 Aralık’ta Arjantin devlet başkanlığı unvanını alacak olan Macri, Venezuela’nın Mercosur’dan çıkarılmasını talep etme sözünü açıktan açığa vermiştir.

Sağın bölgedeki tırmanışı aynı zamanda Brezilya’da Dilma ve Lula’ya, Ekvador’da Correa’ya karşı yürütülen kampanyalarda, bölgede ilerici gözüken her şeyin saf dışı bırakılmaya çalışılmasında, bir yandan Küba ile normal ilişkiler yürütüyormuş gibi gözükürken diğer yandan yasadışı nitelikteki Küba Uyum Yasası’nı uygulamaya devam eden ABD’nin müdahaleci eylemlerinde ve uluslararası medya manipülasyonlarında, tarihin en uzun soykırımı olarak sürmekte olan ablukada ve Guantánamo’nun uluslararası hukuka aykırı bir şekilde işgal altında tutularak askeri üs olarak kullanılmasında ifadesini bulmaktadır.

Emperyalizm seferberlik seviyemizi düşürelim diye bizi ayırmaya, güçlerimizi ve örgütlerimizi bölmeye ve dikkatlerimizi dağıtmak için yeni talepler gündeme getirmeye çalışıyor. Eski müdahale el kitabı bizi zayıflatmak için yeni taktiklerle iş başında.

Dünyadaki bütün dürüst insanları, Latin Amerika’daki güncel durumun ciddiyeti konusunda bir kez daha uyarmak istiyoruz.

Uluslararası Halklar için Barış, Adalet ve Onur Komitesi’nden ilerici ve solcu partileri, işçi sendikalarını, toplumsal hareketleri, siyasi aktörleri, halk örgütlerini, insan hakları örgütlerini, alternatif medya araçlarını ve gençliği, Venezuela Bolivarcı Devrimi’ne destek için büyük bir Bölgesel Hareket olmaya çağırıyoruz.

2014’te Havana’da gerçekleştirilen CELAC Zirvesi’nde ilan edildiği gibi “Latin Amerika, Barış Bölgesidir”.

Birliğimizi kimse bozamaz, çünkü halklarımızın geleceği ona bağlıdır.

Guantánamo, 23 Kasım 2015