Halep sakinleri güvenli bölgelere naklediliyor

Halep sakinleri, Suriye Ordusu'nun oluşturduğu insani yardım koridorları aracılığıyla güvenli bölgelere naklediliyor.

Suriye Ordusu'nun bugün Beni Zeyd'e girişinin ardından, Halep ordu tarafından tamamen kuşatılmıştı.

Ordu birliklerinin bölgeye girişinin ardından, Halep'e komşu doğu yerleşimlerindeki kişiler, güvenlik koridoru oluşturularak bölgeden tahliye ediliyor.

Suriye askerlerinin dağıttığı bildiride, "Barışçıl vatandaşlar arasında istenmeyen kayıpları önlemek, sevdiklerinizi ve kendi yaşamınızı kurtarmanız için Halep yönetimi sizden buluduğunuz alanları terk etmenizi, Valiliğin belirttiği yolları kullanmanızı talep ediyor" ifadeleri yer aldı.

Kontrol noktalarından geçen bölge sakinlerinin ellerini kaldırmaları, üzerlerinde patlayıcı olmadığını göstermeleri ve yavaş hareket etmeleri gerektiği belirtildi.

ABD, NUSRA CEPHESİ VERİLERİNİ PAYLAŞMADI

Halep Valisi Muhammed Mervan Olabi, bölgede yaşayanları tahliye ettikleri alanlarda sağlık ekipleri olduğunu duyurdu. Bugün itibariyle Halep'te, siviller için 3, teslim olacak militanlar için ise 1 insani yardım koridoru açıldı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, militanlar için açılan dördüncü koridorun, ABD'nin Nusra cephesi verilerini beklenildiği gibi paylaşmaması nedeniyle açmak durumunda kaldıklarını bildirdi.

Öte yandan Suriyeli gazeteci Alaa Ebrahim, son 2 saat içinde 25'ten fazla militanın silahlarıyla teslim olduğunu duyurdu. 

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, teslim olanların affedileceğine ilişkin bir kararname yayınlamıştı.