Halep, Haseke ve Zabadani'de savaş sürüyor

Suriye ordusu, Halep'te El Kaide unsurlarının saldırılarına direnirken, Haseke ve Zabadani'yi kurtarma operasyonu sürüyor.

Dış Haberler

Suriye'de ordu ile İslamcı gruplar arasındaki savaş birçok cephede devam ediyor.

Halep'te istediğini alamayan El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi önderliğindeki "Ensar el-Şeria" koalisyonu, ordunun ikmal hattını kesmek için bir saldırı başlattı.

Zehra, Raşidin ve Halidiye'ye yönelik bombalı araç saldırıları hedefe ulaşamadan imha edilirken, Nusra militanları Hanasir yolunu kesmek için operasyon düzenledi.

Hanasir yolu, Hama'dan Halep'e uzanan ordu ikmal hattının önemli bir parçası. Ordu ile çeteler arasındaki çatışmalar sürüyor.

ZABADANİ'DE İLERLEME YAVAŞLADI, ANCAK ÜSTÜNLÜK ORDUDA
Başkent Şam'ın kuzeybatısında yer alan Lübnan sınırındaki Zabadani'de ise ordu ile Hizbullah'ın ortak operasyonu sürüyor.

Silahlı grupların mayın ve bubi tuzakları ilerleyişi yavaşlatırken, üstünlük hala orduda bulunuyor.

Kasabanın batısını kontrol altına almaya başlayan ordu ve Hizbullah, Nusra Cephesi ve Ahrar'uş Şam militanlarının bulunduğu Zehra Kalesi'ni ele geçirdi. Çatışmalarda 19 militan öldürüldü.

Daha sonra El Barada Sokağı'nda sokak çatışmaları başlarken, ordu ve Hizbullah bazı binaları ele geçirmeyi başardı.

Doğuda ise ordu Cemal Abdülnasır Sokağı'nda ilerlerken, Zabadani Otobüs Terminali'ne de çok yaklaştı. Terminal ele geçirildiği takdirde, İslamcı grupların kasabadan kaçış olanağı kalmayacak.

HASEKE'DE SAVAŞ SÜRÜYOR
Haseke kentinde ise ordu, Neşve Mahallesi'ni IŞİD'den kurtarmak için çabalarını sürdürüyor.

Dün, mahallenin güneydoğu bölgesini ele geçiren ordu, Liliye'de bir karşı saldırı ile karşılaştı. Saldırıyı püskürten ordu, 20'ye yakın IŞİD'liyi öldürdü.

Ordu ayrıca Kırmızı Villalar ve Sadkop Petrol Deposu'nu ele geçirirken, Ez-Zuhur Mahallesi'nin bir bölümü ve Panorama Kavşağı IŞİD'in elinde.