Gülen cemaati okulunda çalışan yedi kişi sınır dışı edildi

Moldova'da Fethullah Gülen cemaati yapılanmasıyla bağlantılı Orizont adlı okulun yedi çalışanının 6 Eylül günü gözaltına alınıp sınır dışı edildiği belirtildi.

Moldova'da Gülen yapılanmasıyla bağlantılı Orizont adlı okulun yedi çalışanının 6 Eylül günü gözaltına alınıp sınır dışı edildiği belirtildi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Moldova istihbarat servisi SIS yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ismini anmadan "Operasyonu başka devletlerin özel servisleriyle işbirliği içinde yürüttüğünü" belirterek, gözaltına alınanları "İslamcı bir grupla bağlantılı yabancı şüpheliler" olarak nitelendirdi.

Gözaltına alınanların nerede olduklarının bilinmediği belirtilerek, "Ulusal güvenliğimiz için tehdit oluşturdukları teyit edildikten sonra bu kişilerin Moldova topraklarını derhal terk etmeleri gerekiyor" dendi.

Balkan Insight'da yer alan verilere göre Orizont Okulunun 1993'te açıldığı, ülke çapında beş şubesi bulunan bu okullarda bin 691 öğrencinin eğitim gördüğü belirtildi.

Medyada, 7 okul çalışanın sınırdışı edilmesi karşılığında Türkiye'nin Moldova başkanlık binasının renovasyonu için bu ülkeye 10 milyon dolar bağış yaptığı iddiası yer aldı.

Bağış iddiasının, Moldova Devlet Başkanı tarafından yalanlandığı aktarıldı.