Gerçek kimyasal silah kullanılacak provokasyon için yetim çocuklar kaçırıldı

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, İdlib'de teröristlerin kimyasal silah provokasyonu için gerçek kimyasal kullanacakları, mülteci kamplarından kaçırılan çocukların kullanılacağı saldırıyı, Beyaz Miğferler'in daha sonra Suriye hükümetini suçlamak üzere filme alacağı ifade edildi.

Dış Haberler

Suriye’nin İdlib kentinde hükümetin bölgeye kimyasal silahla saldıracağı iddiası, ABD ve müttefikleri tarafından sürekli dillendiriliyordu. Bu iddia beraberinde İdlib’de daha önce Duma’da olduğu gibi bir "kurgu kimyasal saldırı" ihtimalini gündeme getirdi.

Konuya dair Rusya Savunma Bakanlığı’ndan gelen açıklamada, muhaliflerin kurguladığı "kimyasal saldırı" videosunda 22 çocuğun aileleriyle beraber oynatıldığı belirtildi. Açıklamada teröristlerin ve Beyaz Miğferlerin Suriye ordusuna suç atmak üzere, bu kez gerçek kimyasal silahlar kullanarak filme alacakları, bu saldırıda kullanmak üzere de mülteci kamplarından öksüz ve yetim çocukları kaçırdıkları belirtildi. Açıklamada bu çocukların El Nusra tarafından kontrol edilen hapishanede tutulduğu ifade edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Rusya Uzlaşma Merkezi’nin açıklamasında “Militanlar, Halep Eyaleti'ndeki Zitan, Zerbeh ve Birnan bölgelerinden seçtikleri 22 çocuk ve ailelerini kurguladıkları kimyasal saldırıda rol almaları için topladı. Mülteci kamplarından kaçırılan yetim çocuklarsa tehlikeli sahnelerde oynatılmak için kullanılacak. Kaçırılan yetimler terör örgütü el Nusra tarafından kontrol edilen el İkab hapishanesinde tutuluyor” denildi.

‘9 AYRI SAHNE ÇEKİLDİ’

Rus ordusundan kaynaklarsa "Güvenilirliği sarsılmaz kaynaklar, dün 11 Eylül'de, bir dizi Ortadoğu merkezli televizyon kanalının kamera ekipleri ve bir ABD kanalının bölgesel bir üyesi Cisr eş-Şuğur’a giderek, Suriye askerlerinin sivillere karşı kimyasal silah kullanması kurgusu üzerine dokuz sahte sahne filme aldıklarını söylüyor" açıklamasında bulundu.

Bir diğer iddiaysa çekilen görüntülerin bir kısmının "vasat" kalitede olması nedeniyle sadece sosyal medyaya yüklenecek olmaları.

SURİYELİLERE GERÇEK KİMYASAL SALDIRI

Rusya Uzlaşma Merkezi, Beyaz Miğferler ve cihatçıların Suriye'deki sivillere karşı gerçek bir klor saldırısına hazırlandığını da iddia etti.

Merkez, "Beyaz Miğferler ve teröristler, daha sonra Suriye ordusuna suçu atmak için katılımcılar üzerinde gerçek klor bazlı kimyasal ajanlar kullanıp bunu görüntülemeyi hedefliyorlar" dedi.

Rus ordusuna göre, Beyaz Miğferler üyeleri 9 Eylül'den bu yana Suriye'deki Han Şeyhun kasabasında aşamalı bir kimyasal silah saldırısını filme almadan prova yapıyorlardı. Bu provalar, sekiz ila 12 yaşlarında yaklaşık bir düzine çocuk da dahil olmak üzere 30 kadar sivili içeriyor.