Fransa’da Bastille Günü'ne saldırı: 84 ölü

Fransa’nın Nice kentinde bir kamyon Bastille Günü’nü kutlayan kalabalığın içine daldı. 84 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kamyondaki saldırgan, polis tarafından vurulmadan önce kalabalığa silahla ateş açtı. Sürücünün Tunus asıllı 31 yaşında bir kişi olduğu açıklandı. Polis, kamyonetin içerisinde silahlar ve el bombalarının bulunduğunu belirtti.

Fransa’nın Nice kentinde bir kamyon Fransız İhtilali'nin ilk kıvılcımı sayılan Bastille Günü’nü kutlayan kalabalığın içine daldı. Saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 80'i aştı. Saldırıda 47'si ağır olmak üzere 100 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Fransız Le Figaro gazetesi, saldırıda kullanılan kamyonda çok sayıda silah ve el bombası bulunduğu bilgisini paylaştı.

Saldırı sonrasında IŞİD hesaplarından kutlama içeren paylaşımlar yapıldı. 

Kamyonu yaklaşık 2 kilometre boyunca süren saldırgan daha sonra güvenlik güçlerince öldürüldü. CNN televizyonuna konuşan Zeynep Akar adlı bir Türk görgü tanığı korkunç saldırıyı şu sözlerle anlattı: "Aniden kamyonun insanlara çarptığını ve insanların bağırmaya başladıklarını duydum. Yerde çok sayıda insan yatıyordu."

Financial Times gazetesi internet sitesindeki habere göre, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Nice'deki saldırının ardından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında şunları söyledi: "Fransa, 14 Temmuz'da özgürlüğün sembolü olan Bastille Günü'nde, milli bayramında vuruldu. Çünkü fanatiklerin insan haklarına aldırdığı yok ve Fransa açıkça onların hedefi. Bu saldırının terörist doğası inkar edilemez. Fransa, İslami terör tehdidi altındadır."

Nice'deki saldırıda çocuklarıyla bölgeden kaçmaya çalışan insanlar olduğu görülüyor.

 

​​


Olay yerinden ilk görüntüler: