Fransa yine İslamcı saldırganların hedefi

Fransa'da bir kiliseye saldırı düzenlemeyi planlayan kişinin evinde El-Kadie ve IŞİD’e ait dökümanların ele geçirildiği belirtildi.

Fransa’da, bir kiliseye yönelik terör saldırısının son anda önlendiğinin ortaya çıkmış, Cezayir asıllı 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Ahmed Ghlam'ın Paris'in yakınlarındaki Villejuif'de iki kiliseyi hedef aldığı açıklanmıştı.

Saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins, şüphelinin evinde yapılan aramada El-Kadie ve IŞİD’e ait dökümanların ele geçirildiğini söyledi.

Paris Savcısı, Ghlam’ın ikinci bir şahısla saldırıyla ilgili görüşme yaptığını aktardı. Suriye'de olduğu sanılan ikinci şahsın şüpheliye bir kiliseyi hedef alması yönünde emir verdiğini söyledi.

Savcı, soruşturmanın Ahmed Ghlam ‘ın kimlerle işbirliği yaptığının ortaya çıkarılması yönünde devam edeceğini açıkladı.

SALDIRGAN TÜRKİYE'YE GELMİŞ

Ayrıca Ghlam’ın Türkiye’ye gidip döndükten sonra bir dönem istihbarat birimleri tarafından da takip edildiği aktarıldı. Fransız medyası Ghlam'ın daha önce de Suriye'ye gittiğini, yakın zamanda Esad'a karşı savaşan birliklere katılmak üzere yeniden Suriye'ye gitmek istediğini yazmıştı.

Cumhuriyet Savcısı Molins, geçtiğimiz günlerde Villejuif'de arabasının içinde öldürülen 32 yaşındaki fitnes eğitmenini Aurelie Châtelain katilinin de Ahmed Ghlam olduğunu doğruladı.