Flynn itirafçı oldu!

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, çıkarıldığı mahkemede FBI'a yalan söylediğini açıkladı ve itirafçı oldu.

Eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn,bugün mahkemeye çıkarıldı. Flynn, Rusya Büyükelçisi ile ilişkileri hakkında FBI'a yalan söylediğini itiraf ederken, bu teması Donald Trump'ın kurmasını istediğini de ekledi. 

BBC'nin haberine göre Flynn, itirafında "ihanet" ile suçlanmasının çok acı verici olduğunu, bu suçlamaların inandığı her şeye ters olduğunu söyledi. "Yaptıklarımın yanlış olduğunu biliyorum ve bunu düzeltmeye çalışacağım" diyen Flynn, işbirliği yapma kararının ülkesi ve ailesi için en iyisi olduğunu vurguladı.

Yalanlar arasında Türkiye de var

Flynn’in, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmesi için lobi şirketi üzerinden aldığı para karşılığında nüfuzunu kullanarak devreye girmeye çalıştığı da öne sürülmüştü. Flynn, ABD’de Gülen’i itibarsızlaştırmak için Ekim Alptekin’le 530 bin dolar değerinde sözleşme yapmakla da suçlanıyor. Michael Flynn hakkında soruşturmanın açılmasının bir diğer nedeni de şirketinin, Alptekin'in şirketi Inovo BV ile sözleşme imzaladıktan sonra Türkiye adına lobi faaliyetlerinde bulunduğunu Adalet Bakanlığı'na bildirmemiş olmasıydı. ABD yasaları gereğince, bir Amerikan vatandaşının, yabancı bir devletin çıkarlarını temsil etmeye başladığı zaman Adalet Bakanlığı'na bildirimde bulunarak, kendisini "yabancı ülke lobicisi" olarak kaydettirmesi gerekiyor. Flynn Intel Group'un ise kendisini Inovo'nun lobicisi olarak Eylül 2016'da kaydettirmiş olmasına karşın Türkiye ile ilgili herhangi bir bildirim yapmadığı ortaya çıkmıştı. Flynn resmi belgelerde "Yabancı hükümetlerle ilişkilerdeki diğer yalan beyanlar" başlığı altında bu suçlamaları kabul etti.