Filistinli gazeteci Atvan'dan suikast yorumu: Erdoğan'ın cebinde akrepler var

Ortadoğu uzmanı Filistinli gazeteci Abdulbari Atvan, Rusya’nın Türkiye büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesi hakkında bir yazı kaleme aldı. Atvan, "Erdoğan'ın cebinde akrepler ve yılanlar var" dedi.

Dış Haberler

Filistinli tanınmış gazeteci Abdulbari Atvan, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi hakkında bir yazı kaleme aldı.

Tesnim Haber Ajansı'nda yayımlanan yazıda Atvan, "Rus büyükelçiye yapılan bu saldırı Türkiye’de birilerinin 'Türkiye-Rusya yakınlaşması'ndan ve bu yakınlaşma neticesinde Türkiye’nin Suriye meselesindeki tavrında ortaya çıkan kısmi değişimden rahatsız olduğunu ortaya koydu" dedi.

Karlov'un sıradan bir elçi olmadığına dikkat çeken Atvan, Rus diplomatın hem Rus-Türk yakınlaşmasının, hem de Halep'teki tahliye müzakerelerinin mimarı olduğunu belirtti.

Filistinli gazeteci, katil polisin kimliğini de göz önünde bulundurarak, "Türkiye’de hem askeri kurum hem de emniyet içerisinde aşırılık yanlısı gruplarla bağlantılı olanların var olduğunu, belki de bu kurumların içerisinde henüz uyuyan ve her türlü suikast ve patlama operasyonunu düzenlemeye hazır olan hücrelerin bile bulunduğunu" vurguladı.

Atvan'a göre, suikast iki ülke arasındaki ilişkilerde olumsuz bir etkiye neden olmayacak, ama bununla birlikte Suriye konusunda iki ülke arasındaki yakınlaşmanın boyutunun daha da artması da mümkün değil.

"Rusya gibi büyük bir devletin büyükelçisini hedef alan böyle bir suikastın Türkiye ekonomisini de olumsuz etkilemesi bekleniyor" diyen Atvan'ın "Bu suikastın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Rusya’yla yakınlaşmaktan vazgeçmeye sevk edeceğine inanmıyoruz. Belki de tam tersi olacak ve Erdoğan Moskova’yla daha da yakınlaşacaktır" demesi dikkat çekti.

Atvan, Türkiye'yi bekleyen tehditlere değinen şu satırlarla yazısına son verdi:

Bundan 3 sene önce Beşar Esad bir gazeteye verdiği röportajda, “Akrebi cebine koyanın o akrebin kendisini sokacağı günü beklemesi gerekir” demişti. Görünen o ki, son zamanlarda Erdoğan’ın cebi akreplerle, yılanlarla, zehirli örümceklerle dolu ve hepsi sokmak üzere harekete geçmiş durumdalar...