Filistinli direnişçi Ahed Tamimi Yunanistan Komünist Partisi etkinliğinde konuştu

Filistinli Direnişçi Ahed Tamimi, Yunanistan Komünist Partisi'nin 100. yılına adanan etkinlikte konuşarak, 'Sizi mücadelemizin ve savaşımızın destekçileri olarak değil, ortakları olarak görüyoruz' diye konuştu.

Dış Haberler

Yunanistan Komünist Partisi'nin 100. yılı ve partinin gençlik örgütü Yunanistan Komünist Gençliği'nin 50. yılı adına yapılan festivale Filistinli direnişçi Ahed Tamimi de katıldı.

Festivalde konuşma yapan Tamimi, Yunanistan Komünist Partisi ve Yunanistan Komünist Gençliği'ne tebrik mesajlarını iletti. "Her zaman gücümüzü bize verdiğiniz destekten aldığımızı söylüyoruz, ancak sizi yalnızca davamızın destekçileri olarak görmüyoruz, aynı zamanda mücadelemizin ve savaşımızın ortağı olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

'KENDİMİZİ KURBAN OLARAK DEĞİL, ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI OLARAK GÖRÜYORUZ'

Tamimi, "bütün Filistinlilerin her gün yaşadıkları zorluklara rağmen, bir Filistinli kendisini kurban olarak görmez, özgürlük savaşçısı olarak görür" diye konuştu.

Filistinli direnişçi, "Halkımızın değişim yaratabileceğini ve bunun için mücadele edebileceğini her zaman söylüyoruz, dünyanın özgür halkları bir araya gelerek sömürüye, kapitalizme ve sömürgeciliği sona erdirebilir, emperyalizmi bitirebilir" ifadelerini kullandı.

"Barışın diyarı Filistin'in hiç bir zaman barış görmediğini" söyleyen Tamimi, "Filistin'de barış olmadan barış dünyaya asla gelmeyecek" dedi.

'ÇÜRÜMÜŞ DÜNYA DEĞİŞECEK'

Etkinlikte Ahed Tamimi'den sonra konuşan Yunanistan Komünist Partisi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Dimitris Kutsumbas, "Marksizm-Leninizm bayrağı altında, proletarya enternasyonalizmi altında yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Kutsumbas, "Her şeyin değişeceğinden eminiz, bugün hareketsiz görünen şeyler hareket edecek, bugün sessiz olanlar konuşacak ve şunu haykıracak; bu çürümüş dünya değişebilir ve değişmek zorundadır ve değişecektir!" diye konuştu.

İktidardaki Syriza hükümetini de hedef alan Kutsumbas, Yunanistan halkını Yunanistan Komünist Partisi'yle birlikte mücadeleye çağırdı.