FHKC: Kudüs'te yaşananlar işgale doğal tepki

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Kudüs ve bütün Filistin'de tırmanan gerilimden İsrail'i sorumlu tutarken, dünkü sinagog saldırısını işgalcilerin işlediği suçlara yönelik "doğal bir tepki" olarak nitelendirdi.

Dış Haberler

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Merkezi Komite Üyesi Halid Makdisi, dün Kudüs'te düzenlenen sinagog saldırısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

"Bugün Kudüs'te düzenlenen operasyon İsrail işgalinin ırkçı politikalarını ve işlediği suçlara yönelik doğal bir tepkidir" diyen Makdisi, Kudüs ve Filistin'de yükselen gerilimden İsrail'in sorumlu olduğunu söyledi.

Makdisi şöyle devam etti:

Linçlere, Filistinlilere yönelik saldırılara, evlerin yıkılmasına, topraklara el konulmasına, koloniler inşa edilmesine, Müslümanların ve Hıristiyanların Kudüs'teki kutsal mekanlarına yönelik eşi görülmemiş tedbirler alındığına şahit oluyoruz. Her gün, FHKC'nin binlerce destekçisi ve tüm Filistin halkı, Kudüs'te ve Filistin'in genelinde işgale karşı direniyor. İşgalcilerin saldırıları devam ettikçe, bu tip saldırılardan daha fazla olacaktır.

Makdisi, işgal kurumlarını hedef almaya devam edeceklerini belirtti. Filistin halkının güvenliği sağlanmadan, Kudüs'teki hiçbir yerin güvenli olmayacağını vurgulayan Makdisi, "'Güvenlik', Filistin halkının sırtında inşa edilemez" dedi.

Makdisi, İsrail'in Kudüs'e yönelik saldırılarının tek sonucunun, Filistinli kitlelerin devam edecek ve yükselecek direnişi olacağını kaydetti.

'TEK YOL DİRENİŞ'
FHKC yöneticisi, Filistinlilerin topraklarını özgürleştirmesi ve haklarına kavuşması için tek yolun direniş olduğuna dikkat çekti.

Direnişin birçok metodu olduğunu söyleyen Makdisi, buna silahlı direniş ve mücadelenin de dahil olduğunu belirtti.

Makdisi, Filistin topraklarının sömürgeleştirilmesini önlemek için "devrimci şiddet"in gerekli olduğunu savundu.

'İNSANLIK DIŞI OLAN İŞGALDİR'
Makdisi, "uluslararası toplum"un, Filistin halkına yönelik saldırılardan İsrail'i sorumlu tutması gerektiğini söylerken, "insanlık dışı sayılması gereken Filistinliler değil, işgalcilerdir" dedi.

Makdisi, ABD ve Avrupa Birliği'nin, İsrail'in yerleşim inşasına, cinayetlerine ve Filistinlilere yönelik saldırılarına sessiz kaldığını ve bunları onayladığına dikkat çekerek, "Onlar sömürgecilik ve emperyalist hegemonyanın tarafındalar" dedi.

'SİNAGOG, FİLİSTİN MÜLKÜNÜN ÜZERİNDEDİR'
Makdisi, saldırı düzenlenen Har Nof sinagogunun, 1948 yılında etnik temizlik yapılan Deyr Yasin köyünün toprağı üzerine kurulduğuna dikkat çekti.

Makdisi, Deyr Yasin'den kovulan Filistinlilerin, 66 yıldır geri dönüş için beklediğini de sözlerine ekledi.

'FHKC DİNİ BİR ÖRGÜTLENME DEĞİL'
FHKC'nin dini bir örgütlenme olmadığının ve direnişlerinin dini inanç temeline dayanmadığının altını çizen Halid Makdisi, Filistin'i sömürgeci bir projeden özgürleştirmek için mücadele ettiklerini belirtti.

"İşgalciler ve ırkçılar Filistin topraklarına ait değildir" diyen Makdisi, bundan dolayı "hırsızlara" bir tepki olması gerektiğini kaydetti.

'HEDEF KUDÜS VE FİLİSTİN'İN ÖZGÜRLÜĞÜ'
Arap halklarına seslenen Makdisi, savaşın emperyalizm ve siyonizmle olduğuna dikkat çekti. Makdisi, mezhep savaşından ve kaostan uzak durulması gerektiğini söyleyerek, "Sorun hala Filistin'dir, Kudüs de onun kalbidir" dedi.

Arapların bölünmesinden yalnızca işgalci İsrail'in faydalanacağını savunan Makdisi, Arap bilincinin uyanarak gerçek düşmanla karşı karşıya gelmesi gerektiğini belirtti.

Müslümanlara da seslenen Makdisi, "Bizim savaşımız Yahudilerle değil, dini temellere dayanmıyor; bu adalet, özgürleşme ve anayurda geri dönüş için savaş" dedi.

Yahudilere de seslenen Makdisi, Filistin'deki savaşın bir Müslüman-Yahudi savaşı olmadığını hatırlattı. Filistin'in Yahudi cemaatini yüz yıllarca kucakladığını belirten Makdisi, "Aramıza giren şey, sömürgeci projedir" dedi.