Faşist parti AfD'ye Alman polisinden "koruma"

Faşist Almanya İçin Seçenek (AfD) partisinin Hannover'de gerçekleştireceği kongre için binlerce polis seferber oldu.

2 Aralık Cumartesi günü Hannover'de gerçekleştirilmesi planlanan AfD kongre için diğer eyaletlerden bölgeye binlerce polisin sevk edileceği açıklandı.

Die Welt gazetesinin Hannover Emniyet Müdürlüğü'ne dayanarak verdiği haberde, AfD'nin kongresini anti-faşistlere karşı korumak için tam olarak kaç polisin görevlendirileceği açıklanmaz iken, sözü geçen kongreyi protesto etmek için 8 bin 500 kişinin beklendiği açıklandı.

Hannover Emniyet Müdürlüğü'den Uwe Lange, ''Protestocuların amacı kongreyi engellemek'' diye konuştu.

NATO'ya ait dikenli tel ve panzer tipi TOMA'ların da kullanıldığı faşist kongreyi koruma programında, kongrenin yapılacağı Hannover Kongre Merkezi'nde (HCC) kuş uçurtulmayacağı açıklandı.

ANTİ-FAŞİST HAREKET KONGREYİ ENGELLEMEK İÇİN SEFERBER OLDU

Başını anti-faşist örgütler ve sendikaların yaptığı, ''Bizim Seçeneğimiz Dayanışmamızdır'' inisiyatifi ile ''Irkçılığa Karşı Ayağa Kalkın'' (AGR) inisiyatiflerinin ülkenin dört bir yanından otobüs seferleri düzenleyerek faşist partinin kongresini engelleyeceklerini kamuoyuna deklare ettiler.

Türkiye Komünist Partisi Almanya Örgütü'nün de (TKP) içinde yer aldığı protesto eylemi için, Berlin, Bochum, Delmenhorst, Essen, Flensburg, Fulda, Göttingen, Hamburg, Hanau, Frankfurt, Kassel, Kirchheim, Münster ve Oldenburg kentlerinden otobüs kaldırılacağı bildirildi.

AfD: ALMAN FAŞİST HAREKETİNİN KİTLE PARTİSİ

2013 yılında kurulan AfD, hızla büyüyerek 24 Eylül 2017 seçimlerinde 12,6 oy oranına ulaşarak ülkenin üçüncü büyük partisi konumuna yerleşti.

709 sandalyeli Federal Meclis'de 92 milletvekili bulunan parti, sığınmacı ve yabancı düşmanı çıkışları ile birlikte, Nazi geçmişine sahip çıkan söylemi ile de tanınıyor. 

Alman faşist hareketinin kitle partisi olduğunu kanıtlayan AfD'de de, parti yönetimini elinde tutan Jörg Meuthen'in en yakın rakipleri, Alexander Gauland ve Alice Weidel.

Alexander Gauland ve Alice Weidel yaptıkları ortak açıklamada, ''Bir Merkel hükümetine daha tölere etmeyecek''lerini açıkladılar.

AfD, Merkel başkanlığındaki koalisyon hükümetine sağdan en sert  muhalefeti yapıyor.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article171166777/Polizei-schuetz...
https://www.aufstehen-gegen-rassismus.de/hannover/