Faşist milletvekili KKE milletvekiline canlı yayında saldırdı

Yunanistan'da son seçimlerde yüzde 6,9 oyla Parlamento'ya giren neonazi Altın Şafak partisi sözcüsü, canlı yayımlanan bir televizyon programında Yunanistan Komünist Partisi'nin kadın milletvekiline tokat attı.

Yunanistan'da canlı yayımlanan bir televizyon programında faşist Altın Şafak partisi sözcüsü ve milletvekili Ilias Kasidyaris, Yunanistan Komünist Partisi'nin kadın milletvekili Liana Kanelli'ye saldırdı. Kasidyaris, Kanelli'ye tokat attı. Bu sabah yayımlanan programda faşist milletvekili Kasidyaris, Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) milletvekili Rena Dourou'ya su fırlatmasına tepki gösteren KKE milletvekili Kanelli'ye tokat atarak saldırdı.

Saldırı sonrası KKE tarafından yapılan açıklamada, "Nazi oluşumların cevabını emekçi halk hareketinin güçlenmesi ve radikalleşmesi ile halkın kendisi verecektir. Ancak böyle devrimci bir hareket aslında mevcut sistemin kamçısı olan bu tip örgütlenmeleri tasfiye edebilir." denildi. Faşist Altın Şafak ise yaptığı açıklamayla saldırıyı sahiplenerek, "Altın Şafak, herkese ve doğal olarak televizyon kanallarını doldurup bir kara propoganda oyunu oynayan Marx'ın p.çlerine karşı güçlü bir milliyetçi hareket için mücadelesini sürdürüyor." dedi. Saldırı, geçici hükümet sözcüsü Dimitris Çiodras tarafından da kınandı. Çiodras, saldırının "bütün demokratik yurttaşlara karşı" yapıldığını söylerken, seçim kampanyalarının demokratik diyalog ortamında gerçekleşmesinin Yunanistan'ın politik kültürünün bir parçası olduğunu belirtti. Altın Şafak'ın saldırgan sözcüsü İlias Kasidyaris hakkında, 2007 yılında bir master öğrencisine saldırı ve hırsızlık suçlamasıyla açılmış bir dava devam ediyor. Kasidyaris'in ruhsatsız silah taşımaktan da cezası bulunuyor. (soL - Dış Haberler)