Esad: Türk saldırganlığına Suriye'nin her yerinde karşılık vereceğiz

Suriye Devlet Başkanı Esad, Irak Başbakanı'nın milli güvenlik danışmanıyla yaptığı görüşmede 'Erdoğan rejiminin açık saldırganlığına Suriye'nin her yerinde tüm meşru araçlarla karşılık vereceğiz' dedi.

soL - Dış Haberler

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik harekatını ve SDG ile Şam arasında anlaşmaya varılması sonrası ilk açıklamayı yaptı.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yeralan habere göre bugün Irak Başbakanı Abdül Mehdi'yi temsilen Suriye'ye gelen Faleh el-Fayyad'la görüşen Beşar Esad, "Erdoğan rejiminin açık saldırganlığına Suriye'nin her yerinde tüm meşru araçlarla karşılık vereceğiz" dedi.

Esad, bölgedeki yabancı emellerin tarih boyunca durmadığını söyleyerek "Erdoğan rejiminin ülkemize getirdiği Türk saldırganlığı ne kadar yanlış sloganlardan güç alsa dahi şu anda bu emellerden biri" dedi. .

Fayyad, iki ülkenin kardeş Iraklı ve Suriye halklarının çıkarlarını elde etmek ve her iki ülke için güvenlik ve barış sağlamak için iki düzeyde ortak çalışmalarına devam ettiğini vurguladı.

IRAK BAŞBAKANI: İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ DAHA ÇOK ARTACAK

Irak Başbakanı'ndan bir mesaj getiren Fayyad Irak ve Suriye halklarının çıkarlarının ortak olduğunu ve iki ülke arasında güvenlik çalışmalarının üst düzeyde devam ettiğini söyledi. Fayyad'ın ilettiği mesajda, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirme ve mevcut eşgüdüm ile ekonomik işbirliğinin yanı sıra, geçişlerin açılmasının yanı sıra terörle mücadele veya sınır güvenliğiyle mücadele konularında mevcut iş birliğinin daha yüksek seviyelere ve daha kapsamlı alanlara yükseltilmesi vurgulandı.