Ermenistan Başbakanı, Erdoğan'la görüştüğü iddiasını yalanladı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Erdoğan dahil hiçbir liderle gizli görüşme gerçekleştirmediğini belirterek, Türkiye ile tek temasının Brüksel'de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile selamlaşması olduğunu söyledi. Hürriyet gazetesi Ermenistan'da hapiste bulunan Umut Ali Özmen'in serbest bırakılması için Erdoğan'ın devreye girerek Paşinyan'la telefonda görüştüğünü yazmıştı.

Dış Haberler

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Erdoğan dahil hiçbir liderle gizli görüşme yapmayacağını söyledi. Paşinyan'ın bu sözleri, Azerbaycan ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ermenistan Başbakanı Paşinyan'la görüşeceği üzerine spekülasyonların ardından geldi.

Erdoğan'la herhangi bir teması olduğunu reddeden Paşinyan, "Böyle bir şey olmadı, [Türk liderlerle] tek temas daha önce de söylediğim gibi Brüksel'de Türk Dışişleri Bakanının yanımdan geçtiği sırada geri dönüp 'merhaba' demesi ve sonra ayrılmasıdır" diye konuştu. Paşinyan gazetecilere yaptığı açıklamada, "Hiç kimse hiçbir liderle gizli görüşmeler yürütmeyecektir, özellikle de Türk Cumhurbaşkanıyla. Herhangi bir gizli adım atmayacağız. Eğer bir görüşme olursa kamuoyu haberdar edilecektir" dedi.

Kars’ta hayvan otlatırken Ermenistan sınırını geçtiği için tutuklanan 16 yaşındaki Umut Ali Özmen’in serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ermenistan Başbakanı’nı aradığı ve Umut Ali’nin serbest bırakılacağı haberleri basında yer almıştı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Mehmet Uçum'un, Umut Ali’nin babası Mustafa Özmen’le görüştüğünü, Özmen'in Uçum’un kendisine telefonda söylediklerini şu sözlerle aktardığını yazmıştı:

“Cumhurbaşkanımız haber üzerine Ermenistan Başbakanı’nı aramış. ‘Bu çocuğu iade edin’ demiş. O da kendi Dışişleri Bakanlığı’nı arayarak bilgi istemiş. Sonra da Cumhurbaşkanımızı geri arayarak olumlu yanıt vermiş. Sayın Uçum bana çocuğumun pazartesi veya salı gününe kadar Türkiye’de olacağını söyledi. Çok sevinçliyiz. Çocuğumu bekliyorum."

Ermenistan Dışişleri Bakanı da sözkonusu telefon görüşmesini yalanlamıştı.