Erdoğan’dan 4’lü zirve açıklaması: Harekatı değerlendireceğiz

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan bu akşam İngiltere, Almanya, Fransa liderleriyle yapacağı zirvede ‘Barış Pınarı Harekatı’nı değerlendireceklerini söyledi. Erdoğan ‘Onların tabii bizden talepleri neler olacak, onları da dinlemiş olacağız’ dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İngiltere’nin başkenti Londra’da bu akşam yapılacak ‘Dörtlü Zirve’de Suriye’ye yönelik askeri harekatla ilgili değerlendirmelerde bulunacaklarını söyledi.

NATO Liderler Zirvesi’ne katılmak için Londra’ya giden Erdoğan, bu akşam İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya gelecek. Erdoğan toplantının gündemine ilişkin bir gazetecinin sorusu üzerine şunları söyledi:

'KISA SÜRELİ BİR GÖRÜŞME OLACAK'

Kısa süreli bir görüşme olacak. Özellikle Suriye'deki son gelişmeleri bir değerlendirme fırsatımız olacak. Malum, Barış Pınarı Harekatı'ndaki gelişmeler ne durumda, nereye geldik, ne oluyor, bunu bir değerlendireceğiz ama aynı zamanda tabii bu ülkeler malum koalisyon güçleri içerisinde de yer aldıkları için bu koalisyon güçleri içerisinde kendilerine düşen görevleri nereye kadar yaptılar, nereye kadar yapıyorlar ve bizim hazırladığımız plan, projeler konusunda da kendilerinin destekleri neler olabilir, onları da bir görüşme fırsatını bulacağımızı zannediyorum. Ama onların tabii bu arada bizden talepleri neler olacak, onları da dinlemiş olacağız. Temenni ederim ki iyi bir niyetle bunu toparlamış oluruz."