Erdoğan: ABD askerlerinin YPG'yle nöbet tutması bizi üzdü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hindistan ziyareti öncesinde İstanbul'da gazetecilere basın açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hindistan ziyareti öncesinde İstanbul'a gazetecilere basın açıklaması yaptı.

''Ziyaretimiz, ilişkilerimizin geliştirilmesi açısından büyük bir fırsat'' diye Erdoğan, geçtiğimiz hafta Hindistan'da 24 polisin öldürüldüğü saldırılara ilişkin ''Hindistan, Türkiye gibi farklı terör yapılarıyla mücadele ediyor'' şeklinde konuştu.

'YPG PAÇAVRALARININ OLDUĞU KONVOY İÇERİSİNDE AMERİKAN BAYRAKLARI OLMASI...'

Erdoğan, ABD askerlerinin YPG güçleriyle birlikte sınırda nöbet tutmasına ilişkin gazetecilerden gelen soruya da ''Bunlar bizi üzmüştür, Trump ile görüşmemizde bunları göstereceğiz'' cevabını verdi.

Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

"Ne yazık ki bu konvoylarda her iki ülke bayraklarının, ülke de demeyeceğim YPG gibi bir terör örgütünün paçavralarının olduğu konvoy içerisinde tabii Amerika'nın bayraklarının olması, dalgalanması bizleri ciddi manada üzmüştür. Bunları da 16'sında yapacağımız ziyarette Sayın Başkan'a göstereceğiz ve madem ki biz uluslararası teröre ortak olarak karşıyız, o zaman bu durum nedir diye kendilerine bunları göstereceğiz."

''Terörle mücadele ortak platformda yürümezse, bugün bize yarın başkasına'' diyen Erdoğan, kabine değişikliği hakkında yöneltilen soruya da ''Kabine değişikliği hükümetin tasarrufudur, şu anda gündemimizde yok'' şeklinde yorum yaptı.

'TSK HER AN BURALARA GELEBİLİR'

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Terörle mücadele eğer ortak bir platformda yürümezse bugün bize yarın bir başkasına olacaktır, bunu paylaşmamız lazım. Bu geleneğin, buna gelenek diyorum, çünkü Sayın Obama döneminden başlayan bir süreç şu anda devam ediyor. Bunun artık noktalanması lazım. Aksi takdirde hem bölgedeki bu sıkıntı devam edecektir hem de kendileri rahatsız olacak.

Bizler de NATO'nun iki ortak ülkesi, stratejik müttefikler olarak bundan ciddi manada rahatsız olacağız. Her zaman söylediğim gibi o zaman biz göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bu ifademi tekrar kullanıyorum. Karaçok'ta ne olduysa, Sincar'da ne olduysa artık bunlara devam etmek durumunda kalacağız. Dün de söylediğim gibi bir gece ansızın gelebiliriz derken bunu kast ediyorum. Bütün oralardaki terör örgütlerine tarih vererek, haber vererek gidecek değiliz ama bilecekler ki Türk Silahlı Kuvvetleri her an buralara gelebilir. Bizim endişeyle yaşamamızdansa onlar korkuyla yaşasınlar."