Elon Musk’a ‘pedofili’ davası

Tayland’da çocuk futbol takımı üyelerinin bir mağarada mahsur kalmasının ardından kurtarma ekibinde yer alan dalgıçlardan Vernon Unsworth’e Elon Musk tarafından Twitter üzerinden ‘pedofili’ suçlaması gelmişti. İngiliz dalgıç Musk’a tazminat davası açtı.

Dış Haberler

Tayland’daki çocuk futbol takımının kurtarılmasında görevli İngiliz dalgıç Vernon Unsworth’ü Tesla firmasının CEO’su Elon Musk, pedofililikle suçlamıştı. Dalgıç bu iddianın yalan olduğunu söyleyerek Tesla’nın patronuna 75 bin dolar bedelinde tazminat davası açtı. Unsworth, Los Angeles federal mahkemesinde açtığı davayı İngiltere’deki mahkemelere de taşımayı planlıyor.

ELON MUSK’TAN KURTARMA EKİBİNE HAKARET

Unsworth daha önceden katıldığı bir televizyon programında Musk’ın Tayland’a yolladığı ufak denizaltının arama kurtarma çalışmalarında kullanılmadığını ve yollanmasının tek sebebinin reklam çalışması olduğunu söylemişti. Dalgıçın bu sözlerinin ardından Tesla ve SpaceX’in CEO’su Musk, Unsworth’e Twitter üzerinden pedofili demişti.

Unsworth Musk’ın yolladığı makinenin çalışmasının imkansız olduğunu söylemiş, Musk’ın "mağaranın girişinin neye benzediği konusunda en ufak bir fikri" olmadığını belirtmişti.  

Dalgıç, Musk'ı ona karşı iğrenç suçlamaları kamuoyuna yaymakla suçluyor. Musk gündeme gelen denizaltı ile ilgili iddialarını cevapladığı 15 Temmuz tarihli paylaşımında Unsworth'e yönelik bir tweet yayınlanlayarak "Üzgünüm pedo adam, bunu sen istedin" demişti. Musk daha sonra hakaret içeren tweetlerini silerek iki tane özür açıklaması yayınladı.

Unsworth’ün avukatları konuya dair yaptıkları açıklamada Musk’ın varlıklı biri olmasının onun hukuka karşı olan sorumluğunu ortadan kaldırmadığını söylediler.