Ekim Devrimi'nin 100. Yılı Almanya'da böyle kutlandı

Ekim Devrimi'nin 100. yılı Almanya'da yapılan pek çok etkinlikle kutlandı.

soL - Almanya

Ekim Devrimi'nin 100. yılının coşkusu devam ediyor. Devrimin 100. yılında komünistler Almanya'nın birçok kentinde Ekim Devrimi‘ni kutladı.

Stuttgart, Berlin, Mainz, Darmstadt ve Hamburg kentlerinde TKP Almanya Örgütü‘nün de öncülüğünü üstlendiği etkinlikler yapıldı. Yerelliklerde başta KKE ve DKP olmak üzere çeşitli ülkelerden komünist partilerin katılımıyla kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi.

Etkinliklerde TKP Almanya örgütü adına yapılan konuşmalarda, Ekim Devrimi‘nin bir nostalji olmadığı vurgulanırken, kapitalizmin uluslararası alanda yaşadığı çok boyutlu derin krize çözüm üretemediğine dikkat çekildi ve bu koşullarda sosyalizmin biricik seçenek olduğu bir kez daha dile getirildi.

Sovyetler Birliği'nin varlığı, Türkiye ile ilişkiler ve TKP'nin sosyalizm mücadelesindeki tarihsel ve güncel konumuna değinilirken, uzun zamandır liberalizm dalgasında boğulan Türkiye solunun geriye çekildiği bir süreçte sosyalizm hedefinin güncelliğinin yaşamsal önemi vurgulandı.

Etkinliklerde, müzik dinletileri ve film gösterimlerinin yanısıra Bertolt Brecht ve Nazım Hikmet gibi şairlerin şiirlerine de yer verildi.