'Ege’de Yunanistan ile Türkiye arasında ‘kaza’ çıkmasından endişeliyim'

ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Payatt Ege’de Yunanistan ile Türkiye arasında olası kazaların çıkmasından endişe duyduğunu dile getirdi.

Dünya Ekonomi Forumu’nda yaptığı konuşmada ABD'nin Yunanistan Büyükelçisi Geoffrey Payatt Yunan-Türk ilişkileri, Kıbrıs sorunu ve Yunanistan’ı vuran mali kriz hakkında konuştu.

Azınlıkça'nın aktardığına göre Ege’de son haftarlada gözlemlenen hareketlilik karşısında “kaza çıkması ihtimali karşısında endişeli olduğunu” söyleyen ABD’nin Atina Büyükelçisi “bu gergin dönemde Yunan hükümetinin son derece sorumlu bir şekilde hareket ettiğini” ifade etti. NATO içerisinde ABD ve Yunanistan’ın Türkiye’ye en büyük ilgiyi gösterenlerin olduğunu kaydeden Büyükelçi Payatt “İşler kontrolden çıkarsa Yunanistan kimi çağırabilir?” sorusuna ise “Biz de Ankara’daki Büyükelçiliğimiz de olayla yakından ilgileniyoruz” yanıtını verdi.

Kıbrıs sorunu hakkında ise Payatt “Kıbrıs’taki iki lider arasında büyük bir fırsat olduğu hissi hakim. Kaydedilen ilerlemenin kaybedilmesi gerçekten yazık olur” yorumunu yaotı.

Yunanistan’daki ekonomik kriz hakkında ise Amerikalı Büyükelçi “Yunanistan’ın mali krizden çıkabilmesi için AB’deki ortaklarımızla ve IMF ile işbirliğine gideceğiz. Mali açıdan güçlü bir Yunanistan ABD’nin çıkarınadır” derken “ABD’nin dünyada başarmak istediği diğer her şey için Avrupa ile güçlü bir işbirliğinin başlangıç teşkil ettiğini” kaydetti.