Dünya gençliğinden 4 Eylül Kartal Mitingi’ne çağrı

Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu (WFDY), yayınladığı açıklamayla Türkiye gençliğini 4 Eylül’de Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilecek “Boyun Eğme” mitingine çağırdı.

Avrupa’da faşizmin yenilgisinin ardından Sovyetler Birliği’nin girişimiyle kurulan ve yüzlerce anti-emperyalist gençlik örgütünü bünyesinde barındıran Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu (WFDY), yayınladığı açıklamayla Türkiye gençliğini 4 Eylül’de Kartal Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitinge çağırdı.

Türkiye gençliğinin anti-emperyalist ve devrimci geleneğinin selamlandığı açıklamanın tam metni şu şekilde:

WFDY TÜRKİYE GENÇLİĞİNİ 4 EYLÜL MİTİNGİNE ÇAĞIRIYOR

15 Temmuz gecesi, Türkiye emperyalist güçler tarafından desteklenen bir darbe girişimine sahne oldu. Bu darbe girişimi iktidarı elinde tutan “güvenilmez müttefikler”in Türkiye siyasetinden tasfiyesini ve Türkiye’deki kapitalist düzenin Orta Doğu’daki yeni dengeye uygun olarak restorasyonunu hedefliyordu. 

Türkiye’nin de önemli bir rol sahibi olduğu Orta Doğu’ya dönük emperyalist planların çizgisinde hareket eden darbecileri şiddetle kınıyoruz.

Bununla birlikte, bu devlet içi çatışmanın iki tarafının da halkın ve gençliğin çıkarlarını temsil etmediği ortadadır. 

2003’ten bu yana, AKP iktidarı süresince, en temel işçi hakları gasp edildi, kamu kuruluşları özelleştirildi, demokratik eylemler yasaklandı ve öğrenci gençliğe dönük polis şiddeti adeta normal hale getirildi. Erdogan ve çetesi açıkça dinci gerici bir ajandaya sahipler ve siyasi kariyerlerinin en başından beridir ABD emperyalizmine ve açgözlü Türkiye sermaye sınıfına hizmet ediyorlar. Dolayısıyla, Erdoğan’ı demokrasi kahramanı ilan etmek ve dinci gerici, piyasacı AKP hükümetinin yanında durmak, darbecilerden ve emperyalist merkezlerden medet ummak kadar yanlıştır.

Bu gerçekler ışığında, Türkiye gençliğini bu iki gerici güç arasındaki çekişmenin değil, “Gericiliğe, emperyalizme, darbecilere boyun eğme!” başlığıyla çok sayıda aydın, sendika lideri ve siyasetçinin çağrısıyla örgütlenen, 4 Eylül’de İstanbul’da gerçekleştirilecek mitingin parçası olmaya çağırıyoruz. 

Dünya Demokratik Gençlik Federasyonu olarak, Türkiye gençliğinin anti-emperyalist ve devrimci geleneğini selamlıyoruz.

Yaşasın gençliğin emperyalizm ve gericilik karşıtı mücadelesi!
Boyun eğme!

WFDY Genel Merkezi Budapest, August 27, 2016.