Der Spiegel: Türkiye savaşı IŞİD'ın düşmanına karşı yapıyor

Almanya'nın önemli yayın organlarından Der Spiegel, Türkiye'nin IŞİD ve PKK'yle mücadelesini "Türkiye, savaşı IŞİD'in düşmanına karşı sürüdürüyor" başlığıyla duyurdu.

Dış Haberler

Der Spiegel Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırlarındaki IŞİD hedeflerini yönelik hava saldırılarını, ''Türkiye, savaşı IŞİD'in düşmanına karşı sürüdürüyor'' başlığıyla verdi.

'TÜRKİYE BOŞ ARAZİYİ VURUYOR'
Christoph Sydow imzalı haber-yorumda, Türk savaş uçaklarından IŞİD mevzilerine atıldığı iddia edilen roketlerin pek çoğunun boş alanlar atıldığı belirtilirken, IŞİD'in kendi yayınladığı videolarda da boş araziye atılan roketleri gösterdiğini hatırlatarak, ''Cihatçıların kendi yayınladıkları propaganda yayınlarında hava saldırılarından fazla etkilenmedikleri anlaşılıyor'' ifadesine yer verdi.

Der Spiegel, Suruç'da sosyalist gençlere yapılan saldırıdan sonra Türk hükümetinin IŞİD konusundaki politikasında değişiklik olduğunu belirtirken, bu değişikliğin sanılanın aksine IŞID'dan ziyade daha çok PKK'ye yönelik şiddet önlemleri olduğunun altını çizdi.

SINIRA 110'A 65 KM GENİŞLİĞİNDE GÜVENLİK KORİDORU
Başbakan Davutoğlu'nun ''IŞİD'e Türkiye sınırında alan tanımayacağız'' sözlerini değerlendiren Christoph Sydow, Türkiye ile ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde güvenlik koridoru oluşturacaklarını bildirdi.

Washington Post'a dayanarak verilen haberde, Suriye sınırında 110'a 65 km genişliğinde bir alanın güvenlik koridoru olarak yapılandırılacağı belirtiliyor. Bu güvenlik koridorunun Azaz ve Çararablus yerleşim bölgelerini kapsıyor.

Haberde, Davutoğlu'nun ''yapılmayacak'' demesine karşın, kara hareketinin yapılıp yapılmayacağının ise henüz netlik kazanmadığı belirtiliyor.