Çocuk istismarı suçlusu: Yoksul çocuklar daha kolay

İngiliz çocuk istismarı suçlusu, internette kaleme aldığı 'istismar rehberi'nde; "Yoksul çocuklar daha kolay erişilebilir" ifadelerini kullanıyor.

Kamboçya ve Malezya'da 200'e yakın çocuğu istismar eden ve gönüllü yardım organizasyonlarına katılan Hıristiyan pedofil yakalandı.

30 yaşındaki Richard Huckle, 6 aylık ve 12 yaş grubu arasındaki 23 çocuğa tecavüz ettiğini kabul etti.

Ancak Ulusal Suç Ajansı (NCA), Huckle'ın evindeki bilgisayardan çıkan videolardaki görüntülerin, 200'e yakın çocuğun istismar edildiği anlamına geldiğini bildirdi.

Kamboçya ve Kuala Lumpur'da çocuk istismarı suçunu işleyen Huckle, insanları internet sitelerine yazdığı yorumlarla, yardımsever, beyaz bir İngiliz olduğuna inandırdığını söyledi.

Serbest zamanlı fotoğrafçılık yapan Huckle, 71 ayrı suç nedeniyle ömür boyu hapis cezası ile yüzyüze. İngiliz polisi, Huckle'In karşılaştıkları en manipülatif çocuk istismarı suçlusu olduğunu belirtiyor.

'YOKSULLUĞU KUCAKLAMALISINIZ'

Kapatılan internet sitesi TLZ'ye yazan Huckle; "Dürüst olmak gerekirse çocuklarla aşk yaşamak istiyorsanız, yoksulluğu kucaklamalısınız. Yeteneğimin ve deneyimlerimin çoğu, Asya'dan geliyor" ifadelerini kullanmış.

"Yoksul insanlar arasında temaslarımı geniş tuttuğumdan beri, birileri mutlaka kısa bir zaman da olsa benim gibi eğitimli birinin çocuklarına bakmasını istiyor" diyen Huckle'ın, orta sınıf bir Hıristiyan aileden geldiği bildiriliyor.

Huckle yazısında, orta sınıf batılıların çocuklarındansa, yoksul çocukların çok daha kolay erişilebilir olduğunu ifade ediyor.