Çin ve Rusya ABD'li ajanları bulmak için veri tabanlarını karşılaştırıyor

ABD'li yetkililer Rusya ve Çin'in ABD ajanlarının bilgilerine ulaşmak için ellerindeki verileri karşılaştırmaya başladığını ileri sürdü.

Dış Haberler

Los Angeles Times'ın haberine göre iki ABD'li yetkili, Çin Halk Cumhuriyeti ve Rusya'nın hackledikleri ABD veritabanlarını ve ellerindeki verileri karşılaştırarak ABD'li ajanları bulmaya çalıştığını öne sürdü.

Karşı istihbarat yürüttüğü belirtilen yetkililerin iddiasına göre elinde büyük miktarda veri olan Çin ve Rusya, karmaşık yazılımlar kullanarak ayrı ipuçlarından ajanların kimliklerine ulaşıyor.

Haberde ajanların bu şekilde izlenmeye çalışıldığı söylenirken, kimliği ele geçirilen ajanlara şantaj yapılmasının veya ajanların taraf değiştirmeye zorlanmasının mümkün olduğu öne sürülüyor.

Yetkililerden William Evanina, bilgilerin kullanılması durumunda "kimin nereye, ne zaman gittiği, kimin mali zorluk yaşadığı, kimin tıbbi sorunları olduğu" gibi bilgilere ulaşılabileceğini söylüyor.

Rusya ve Çin'in ABD'ye karşı siber faaliyetlerini yoğunlaştırdıkları da iddia edilirken, 21. yüzyılın bu konuda pek çok yeni hassasiyet doğurduğu belirtiliyor.