Çin Büyükelçisi Önen'den 'Yeni Koronavirüs' açıklaması

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen, virüs nedeniyle yaptığı açıklamada 'En kısa zamanda vatandaşlarımızı alacağız' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen, TRT Haber'e telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada, Çin'deki yeni koronavirüs salgınına ilişkin konuştu.

Kendilerine kayıtlı 6 bin Türk vatandaşının Çin'de yaşadığını, Vuhan kentinde ise yaklaşık 100 vatandaşın olduğunu belirten Önen, şunları söyledi: 

"Çin tatili dolayısıyla daha önceden çok vatandaşımızın Çin dışına çıktığını öğrendik. Çok sevindirici esasında, daha fazla rakam olabilirdi.

İnşallah en kısa zamanda vatandaşlarımızı alacağız. Biz vatandaşlarımızın hem güvenliğini düşünerek hem de bize yansıyan şu ana kadar sevindirici bir haber olarak söyleyeyim, herhangi bir vatandaşımıza virüs bulaşmadığını biliyoruz. 

Şu aşamada bize yansıyan herhangi bir vaka yok. Türkiye'ye geldiklerinde belli bir karantina şartları uygulanacaktır. Sağlık Bakanlığından zaten uzman bir ekip olacak uçakta. Hem onlar uçağa alınırken hem Türkiye'ye geldikleri zaman belli karantina koşulları elbette uygulanacak."