CIA'in Küba planı: Biyolojik saldırı düzenle, açlık yarat, Fidel'e karşı ayaklanma çıkart!

CIA'in Küba Devrimi'nin lideri Fidel'e karşı halkı kışkırtmak için Küba'nın tarım ürünlerine yönelik biyolojik saldırı planladığı ortaya çıktı.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın yayımladığı John F. Kennedy suikasti belgelerinden Küba'ya yönelik korkunç CIA planlarının ayrıntıları dökülüyor.

CIA'in Küba Devrimi'ni yıkmak için gündemine aldığı "Operation Mongoose" planında, ABD'nin suni olarak yarattığı karışıklıklarla Fidel'e yönelik halk tepkisi oluşturmak hedefleniyor.

Bu kapsamda, Miami'de Kübalı göçmenlere yönelik terör saldırılarının yanı sıra, Küba'nın tarım ürünlerine yönelik biyolojik saldırı da planlanmış.

Planda, "doğal" görünümlü biyolojik silahların tarım ürünlerine yerleştirilerek suni bir kıtlık yaratılması öneriliyor.

Raporda, böyle bir tarımsal felaketin Küba'nın yetersizliğinden ya da doğal bir felaketten kaynaklanmış şekilde gösterilmesinde sorun yaşanmayacağı belirtiliyor.

Yaratılan kıtlık neticesinde Küba halkını Fidel'e karşı ayaklandırmak planlanıyor.

Bu planların bir bölümü "Operation Northwoods" adıyla biliniyordu. Hatta bu konuda 1999 yılında Jon Elliston tarafından editörlüğü yapılan "Psywar on Cuba: The Declassified History of U.S. Anti-Castro Propaganda " kitabı yayımlanmıştı.