CIA'den korkunç plan: Miami'de Kübalı göçmenleri bombala, suçu Fidel'e at!

CIA'in Küba'da sosyalist iktidarı devirmeye zemin hazırlamak için Miami'deki Kübalı göçmenleri öldürerek suçu Fidel'e atmayı planladığı ortaya çıktı.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump tarafından gizlilikleri kaldırılan John F. Kennedy belgelerinde Küba'yla ilgili korkunç ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Miami New Times'ta yer alan habere göre, yayımlanan belgelerden birinde CIA'in Miami'de istihbarat jargonunda "sahte bayrak" adı verilen terör eylemleri düzenlemeyi planladığı ortaya çıktı.

Belgeye göre CIA, Küba Devrimi'nden sonra Miami'ye kaçan Kübalı göçmenleri taşıyan botları batırmayı, sürgündeki karşı-devrimci liderlere suikast düzenlemeyi ve Miami'de bomba patlatmayı planlamış.

CIA, bütün bunları yaptıktan sonra suçu Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro'ya atmayı düşünmüş. Planın hedefi, dünya kamuoyunu Fidel'e ve Devrim'e karşı bir pozisyona çekmek ve ABD'nin Ada'yı işgal etmesini meşrulaştırmaktı.

CIA'in korkunç planının ayrıntıları, 1960 yılında Küba'da sosyalizmi yıkmak için hazırlanan gizli "Operation Mongoose" planının içerisinde yer alıyor.

Raporun tamamı, 12 Nisan 1962 yılında General Edward Landsdale tarafından, daha sonra Genelkurmay Başkanı olacak General Maxwell Taylor'a gönderilmiş.

Raporda planın yalnızca Miami'de değil, diğer Florida şehirlerinde, hatta Washington'da dahi uygulanabileceği söyleniyor. Landsdale, Florida'ya sığınmak isteyen mültecilerin botunun "gerçek ya da simülasyon" olarak batırılabileceğine dikkat çekiyor.