Cem Özdemir: Hayatımda iki kez koruma verildi, ikisi de Türkiyeliler yüzünden

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedef tahtasına oturttuğu Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, “Ülkenin cumhurbaşkanının başını çektiği bir organize kampanyanın hedefi olmak yeni bir durum” diye konuştu.

Almanya’nın "Ermeni soykırımı"nı tanımasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedef tahtasına oturttuğu Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, “Ülkenin cumhurbaşkanının başını çektiği bir organize kampanyanın hedefi olmak yeni bir durum” diye konuştu.

Cumhuriyet’ten Selin Ongun’a konuşan Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir Özdemir, “Asıl ürkütücü olan ise, biz burada yaşayan göçmen kökenli vatandaşları aşırı sağın ve milliyetçiliğin yükselişinden nasıl koruruz derdindeyken, Türkiyeliler arasında da aynı referanslardan beslenen bir kesimin varlığı” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in “Türkiye tarafınca yapılan suçlamalar ve açıklamalar akıl almaz” sözlerini de Erdoğan üzerinden değerlendiren Özdemir, “Yıllarca ısrar ve uyarılarımıza rağmen nitelikli bir Türkiye politikası geliştirmeyen ve Türkiye’yi AB üyeliği sürecinde yalnız bırakan sayın Merkel’in sonradan gelişen Erdoğan sevgisini anlamış değilim. Sonradan kurulan bu çıkar ortaklığının gidişatını kestiremediğim gibi. Türkiye-Almanya ilişkileri çok badireler atlattı. Eminim Erdoğan’ın öngörülemez ve giderek otoriterleşen tavrına rağmen bunu da atlatır” diye konuştu.

'ZERRE İYİ NİYET GÖRSEM...'

Özdemir, aynı tasarının geçen sene geri çekilmesiyle ilgili olarak, "Şu an kabul edilen metinden çok da farklı değildi. Sığınmacılar ve göçmenler meselesi bağlamında Türkiye ile kurulan yeni çıkar ortaklığı ağır bastı" diye konuştu. Özdemir, 2001'den bu yana değişen 'Ermeni Soykırımı' politikasına ilişkin olarak, "Gelinen noktada eskisinden daha agresif bir soykırım inkârı ve akıllara kazınan, ülkenin Cumhurbaşkanı’nın “Affedersin çok daha çirkin şeylerle bana Ermeni diyen oldu” sözleri var. Zerre kadar iyi niyet görseydim, farklı bir süreci en önce ben desteklerdim" dedi. 

'İKİSİ DE TÜRKİYELİLER YÜZÜNDEN'

Cem Özdemir, "Ermeni Soykırımı" tasarısına evet oyu vermesinin ardından Türkiye tarafından "linç kampanyasının hedefinde olması" sebebiyle kendisine polis koruması verilmesi hakkında "İşin ilginci hayatımda iki kez koruma verildi. İkisi de ekseriyetle Türkiyeliler yüzünden. İlki, ilk kez milletvekili seçildiğim 94 sonrasına rastlar. Şimdi ise Türkiye Cumhurbaşkanı’nın doğrudan hedef göstererek başlattığı bir linç kampanyasından korunuyorum. Sizce de abes değil mi Türkiye dışında siyaset yapan bir Alman siyasetçi için?" diye konuştu.