Caferi: Türkiye ve Ürdün topraklarını teröristlere üs olarak kullandırmaya devam ediyor

Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar el Caferi, BM Güvenlik Konseyi kararları uygulanmadan ve Suriye yönetimiyle işbirliği yapmadan terörle mücadele edilemeyeceğini söyledi.

Dış Haberler

Suriye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar el Caferi, bazı tarafların Suriye’deki insani krizin çözülmesini istediklerini dile getirdiklerini ancak bu tarafların terörle mücadeleye öncelik vermeyi ve Suriye yönetimiyle işbirliği yapmayı reddettiklerini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye’yle ilgili oturumunda konuşan Caferi, ülkedeki krizin çözümünün yalnızca BMGK’nın terörle mücadele konulu kararlarının uygulanması ve Suriye yönetimiyle tam anlamıyla işbirliği yapılmasıyla olanaklı olabileceğini ifade etti.

Caferi, “Türkiye ve Ürdün yabancı teröristlerin topraklarını üs ve geçiş yolu olarak kullanmasına müsaade ettiği sürece, Suudi Arabistan ve Katar rejimleri ve diğerleri, insani yardım planlarını finanse etmek yerine açık ve cömert bir şekilde terörizmi desteklemeyi sürdürdüğü sürece Suriye’deki insani krize son vermekten söz etmek olanaksız” diye konuştu.