'Bugünkü yanlışlık Ankara-Moskova ilişkilerini etkilemez'

Rusya, bugün El Bab'da Türk askerlerinin "yanlışlıkla" vurulmasının, Türkiye ile olan ilişkileri bozmayacağını düşünüyor.

Türk askerlerinin Rus uçakları tarafından vurulmasının talihsiz bir olay olduğunu kaydeden Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov, Rus uçaklarının Türk askerlerini kazayla vurmasının Moskova ve Ankara'nın Suriye'deki işbirliğini etkilemeyeceğini söyledi.

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre, "Bu olay, Rusya ve Türkiye ordularının eylemlerini daha iyi şekilde koordine etmesi ve vurulacak hedefleri daha net biçimde belirlemesi gerektiğini ortaya koydu" diyen Ozerov, yaşanan gelişmenin iki ülkenin Suriye'de yürüttüğü işbirliğini etkilemeyeceğini vurguladı.

'İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİN ZARAR GÖRMESİNİN ÖNÜNE GEÇİLECEK'

Rusya Federasyon Konseyi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Konstantin Kosaçev, Rusya’nın Türk askerlerin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili hızlı tepkisiyle, iki ülke arasındaki ilişkilerin zarar görmesinin önüne geçilebileceğini açıkladı.

RİA Novosti’ye konuşan Kosaçev, “Rusya Devlet Başkanının bu trajik olay ile ilgili son derece hızlı ve kapsamlı bir şekilde vermiş olduğu tepkiyle, aynı Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov’a yapılan suikast olayında olduğu gibi ikili ilişkilerin zarar görmesinin önüne geçileceğinden eminim” ifadelerini kullandı.

‘EL BAB OLAYINDAN SONRA RUS-TÜRK İLİŞKİLERİ BOZULMAZ'

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma’nın Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Yuriy Şvıytkin de, ne Rusya ne de Türkiye’nin gerilimin tırmanmasından yana olmadıkları için El Bab'da yaşanan trajik olayın ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin bozulmayacağını açıkladı.

RIA Novosti’ye konuşan Şvıytkin, “Olup bitenlerle ilgili öncelikle baş salığı dileklerimi iletmek isterim. Bunun yanında ne Rusya’nın ne de Türkiye’nin aralarındaki gerilimin tırmanmasından yana olmadıklarını ve aramızdaki ilişkilerin bozulmaması için gerekli tüm adımları atacaklarını söylemek isterim” dedi.

Rus yetkili ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya’nın Türkiye için bir çok konuda kilit müttefiklerinden biri olduğunun bilincinde olduğu yönündeki düşüncelerini aktardı.