Brunson Beyaz Saray'da: 'Türkiye ile eskiye döneceğiz'

ABD Başkanı Donald Trump, serbest bırakılmasının ardından Andrew Brunson’ı Oval Ofis’te ağırladı. Erdoğan'a 'teşekkürlerini' yineleyen Trump, 'Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı, eskiye döneceğiz' dedi.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump, dün serbest bırakılan ABD'li rahip Andrew Brunson’ı Beyaz Saray’da bulunan Oval Ofis’te ağırladı.

Brunson’a “Sizin için mücadele ettik” sözleriyle seslenen Trump, “Uzun zamandır müzakere ettik, kesinlikle fidye ödemeyeceğimizi söyledik. Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik” ifadelerinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “teşekkürlerini” yineledi.

'OBAMA BU DURUMU ÇÖZEMEZDİ'

Olayın Türkiye için de “kolay olmadığını” belirten ABD Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkilerine değindiği konuşmasında “Kendisiyle çok iyi ilişkimiz var. Bu olayın daha önce çözülmemiş olmasına çok şaşırdım. Obama yönetimi bu olayı çözemedi” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE İLE ESKİYE DÖNECEĞİZ'

Brunson’ın serbest bırakılmasının zamanlamasına ilişkin sorulara cevap veren Trump, “Türkiye ile sıkıntılı ilişki vardı, eskiye döneceğiz” dedi ve şöyle devam etti: “Ekonomi karmaşık bir durum, bu tamamen rastlantısal olaylar. Dünyanın bazı bölgelerinde yaşananları biliyorsunuz. bunun tamamen rastlantı olduğunu düşünüyorum.”

BRUNSON: TÜRKLERİ SEVİYORUM

Serbest bırakılmasının ardından ilk defa konuşan Brunson sözleri “Yönetime yaptıklarından dolayı teşekkür ederim. Dışişleri Bakanı Pompeo, Başkan Yardımcısı Pence ve bay Bolton’a teşekkür ederim. Biz orada 25 yıldır bulunuyoruz. Türkleri seviyorum” şeklinde oldu.

KAŞIKÇI’NIN NİŞANLISINI DAVET ETTİLER

Trump, İstanbul’da kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısının Beyaz Saray’a davet edildiğini açıkladı. Trump ayrıca Kaşıkçı’nın öldürülmediğini umduğunu ancak işin iyi görünmediğini de söyledi.