Brüksel patlamalarla sarsıldı: Havaalanı ve metroda bombalı saldırı

Brüksel Havalimanı'na iki bombalı saldırı yapıldı. Havalimanındaki saldırıların ardından bir patlama da metro istasyonunda gerçekleşti.

GÜNCELLEME 19.48

Brüksel'de polis kentin banliyölerine operasyon düzenliyor.

GÜNCELLEME 19.45

Belçika polisi, şüpheli olduğunu belirttiği bir kişilerin fotoğrafını yayınladı.


GÜNCELLEME 18.15

Brüksel'de patlamaların gerçekleştirildiği Zaventem Havalimanı'nın, Çarşamba 18.00'e dek kapalı olacağı bilgisi gelmişti. Belçikalı yetkililer yeni bir açıklama yaparak, havaalanının tüm gün kapalı kalacağını duyurdu.


GÜNCELLEME 17:03

Belçika İçişleri Bakanlığı, saldırılar nedeniyle ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

Havaalanındaki saldırıları düzenlemiş olabileceği belirtilen ve havaalanı kameraları tarafından görüntülenen iki şüphelinin fotoğrafları Belçika basını tarafından paylaşıldı. Görüntüde siyah mont giyen iki kişi görülüyor.


GÜNCELLEME 14:28

Devlet televizyonu VRT, ölü sayısının 34'e yükseldiğini, metrodaki saldırıda 20, havaalanındaki saldırılarda ise 14 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 


Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nda 2 patlama oldu. American Airlines kontuarı yakınında yaşandığı söylenen patlamanın intihar saldırısı olduğu belirtildi. Paris zanlısı Abdeslam'ın yakalandığı Molenbeek'te ise AB kurumlarına yakın 3 metro istasyonu hedefteydi. Belçika basınına göre havalimanında 11, metroda 15 kişi öldü.

Saldırının ardından kameralar karşısına geçen Belçika Başbakanı Charles Michel, “Korktuğumuz oldu, kör saldırıların hedefi olduk” dedi. “Bugün Belçika için karanlık bir gün” diyen Michel, saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu doğruladı.

Polis tarafından kapatılan metro istasyonu yakınlarındaki La Loi Caddesi'nde küçük çaplı patlamalar meydana geldiği ama bunun yeni bir saldırı olmadığı belirtildi. Duyulan seslerin, bomba imha ekibinin şüpheli bir paketi etkisiz hale getirmeye çalışması sırasında çıktığı kaydedildi.

THY, Brüksel seferlerini satışa kapattı

THY pilotu, Brüksel saldırısı sırasında yaşananları anlattı

THY'nin Brüksel seferini yapan uçağı da Liege'e yönlendirildi.

Öte yandan metro istasyonu yakınlarında bir patlama daha gerçekleşti.

Patlama yerinden fotoğraflar: