Boko Haram’dan kaçan çocukların çizdikleri yürek burkan resimler

Cihatçı Boko Haram örgütünden kaçan çocukların çizdiği resimler, İslamcı örgütün neden olduğu trajedinin bir başka yüzünü yansıtıyor.

Dış Haberler

UNICEF, büyük bölümü cihatçı Boko Haram’dan kaçan çocukların çizdiği resimleri yayınladı. Türkçe adı “Batı Eğitimi Haramdır” olan İslamcı örgüt son olarak 200 Nijeryalı kız öğrenciyi kaçırmıştı.

BM raporuna göre Nijerya’nın kuzeyindeki çatışmalar nedeniyle 800 bin çocuk evini terk etmek zorunda kaldı. Birçoğu Boko Haram katliamlarında yakınlarını kaybetti.

UNICEF Nijerya, Çad ve Kamerun’daki çatışmalar nedeniyle evlerinden ayrılmak zorunda kalan çocuklardan bazılarının çizdikleri resimleri paylaştı.

İşte o resimlerden bazıları:

14 yaşındaki Rita kardeşlerini çizmiş. Rita, kardeşlerinin sağ olup olmadıklarını, yaşıyorlarsa nerede olduklarını bilmiyor.

Ömer, resmine okula giderken saldırıya uğrayan çocukları yansıtmış.

Sona, Boko Haram’ın bombaladığı kiliselerini çizmiş. Sona’nın söylediğine göre kilise, rahiple birlikte havaya uçurulmuş.

Mamoudou bu resim hakkında, “Boko Haram babamın bacaklarını aldı. Kaçarken onu vurdular, ayağı kırıldı ve oradan nakledildi. Her şeyimizi kaybettik” diyor.

Bu resmi çizen İdrisa, “Boko Haram, Nijerya’daki evimizi bombaladığında bilgisayarım kırıldı. Her şeyi yok ettiler. Babamın bilgisayarıydı ama biz de oynayabiliyorduk. Evimizi kaybettik. Kitaplarımı, kalemlerimi, egzersiz kitabımı özlüyorum” diyor.