Birleşmiş Milletler: Suriye, Yemen, Türkiye ve Sudan'dan sığınmacılar ABD'den Kanada'ya geçiyor

Birleşmiş Milletler tarafından yapılan açıklamada, son haftalarda ABD'den Kanada'ya geçmeye çalışanların büyük kısmının "Suriye, Yemen, Türkiye ve Sudan'dan gelen sığınmacılar" olduğu bildirildi.

Dış Haberler

Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği'nin Kanada'daki temsilcisi Jean-Nicolas Beuze, ABD'den Kanada'ya geçişlerle ilgili konuştu.

Yüzlerce kişinin ABD'den Kanada'ya giriş yaptığı aktarılırken, bu durumun uzun süreli olup olmayacağının bilinmediğini söyleyen Beuze, Kanada'ya geçenlerin "Suriye, Yemen, Türkiye ve Sudan'dan gelen sığınmacılar" olduğunu aktarıyor.

Sığınma başvurusu için Kanada'ya geçen kişilerin, haftalarda ABD sınırında yürüdüğü kaydedilirken, AFP'ye konuşan yetkili, "bu insanlar göçmenden çok sığınmacılar" şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler, "göçmen" kelimesini ülkesinden ayrılmayı seçenler olarak kullanırken, "sığınmacı" kelimesini "ayrılmak zorunda kalanlar" için kullanıyor.

Beuze, söz konusu kişilerin Kanada'ya "daha iyi bir yaşam için gelmediğini", "ülkelerinde baskı riski olduğu için" Kanada'ya gittiklerini söylüyor.