Beşar Esad: Türkiye IŞİD ve Nusra'ya para, silah ve gönüllü terörist veriyor

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye'nin IŞİD'e "para, silah ve gönüllü terörist" sağladığını belirtti.

Dış Haberler

RT'nin Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile yaptığı röportajda, Suriye'nin kuzeyinde "güvenli bölge" oluşturulmasıyla ve bununla bağıntılı olarak Batı ülkelerinin El Nusra Cephesi ve diğer gruplarla işbirliği üzerine bir soruyu yanıtlayan Esad, güvenli bölge fikrine karşı olduğunu belirterek bunun diğer bölgelerde "terörizme izin verilmesi" anlamına geldiği söyledi.

Batı'nın El Nusra Cephesi ile işbirliğiy apıyor olmasının bir gerçek olduğunu söyleyen Esad, "Türkiye'nin El Nusra ve IŞİD'i desteklediğini biliyoruz" dedi. Esad, Türkiye'nin El Nusra ve IŞİD'e "silah, para ve gönüllü terörist" sağladığını belirtti.

Türkiye'nin Batı ile yakın ilişkileri olduğunu hatırlatan Esad, "Erdoğan ve Davutoğlu önce ABD ve diğer Batı ülkeleriyle işbirliği yapmadan tek bir hamle yapamaz" dedi.

El Nusra ve IŞİD'in Batı desteğiyle var olduklarını söyleyen Esad, Batı ülkeleri için "terörizm zaman zaman cepten çıkartılıp oynanabilecek bir kart" dedi ve şimdi de El Nusra'nın IŞİD'e karşı kullanılmak istendiğini aktardı.