Barzani Amerika’nın Sesi’nde ‘hedefimiz bağımsızlık’ dedi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Amerika’nın Sesi Radyosu’na verdiği röportajda “hedefimiz ve çabamız Kürdistan’ın bağımsızlığı” dedi.

Barzani, Amerika’nın Sesi Radyosu’na verdiği röportajda “Hiçbir olay ve durum, bağımsız Kürdistan hedefimize engel olamaz” diye konuştu.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani,  “Hedefimiz ve çabamız Kurdistan’ın bağımsızlığı ve özgürlüğü içindir. Bu nedenle çabalamaya devam ediyoruz. Ancak bu, tarafların anlaşmasıyla çözülebilecek bir konu, savaşla değil" dedi.

‘TÜRKİYE MUSUL OPERASYONUNA KATILMAYACAK’

ABD koalisyonu kapsamında IŞİD’e karşı verilen mücadelede büyük destek aldıklarını söyleyen Barzani, bahar aylarında başlaması beklenen Musul operasyonu üzerine de konuştu. Barzani, İran’ın Musul operasyonuna katılmayacağını savunarak, sözlerine “Kürdistan Bölgesi olarak komşu ülkelerle aramızı iyi tutmaya çalışıyoruz” diye devam etti.

Türkiye’nin de Musul operasyonuna katılmayacağını düşündüğünü söyleyen Barzani, “Katılması da gerekmiyor. Ama uzmanlık alanları çerçevesinde gerekli silah ve lojistik desteği sağlasalar, müteşekkir kalırız” dedi.