Attığı golü Fidel'e adayan Perulu futbolcu: Benim ülkemde bu değerler yok

Attığı bir golü Fidel Castro'ya adayarak Küba'da ün kazanan Perulu futbolcu Juan Cominges, Küba'ya gelerek Fidel'in kendisi için önemini anlattı.

Dış Haberler

Peru Milli Futbol Takımı'nda oynayan Juan Cominges, 27 Kasım günü attığı golü Küba Devrimi'nin tarihsel lideri Fidel Castro'ya adadığını söyleyerek Küba'da ün kazanmıştı.

Granma'nın haberine göre Küba Halklarla Dostluk Enstitüsü (ICAP) tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılan Cominges, Küba'da yaptığı konuşmada Fidel'in kendisi için önemini anlattı.

'FİDEL'E MİNNETTARLIĞIMI GÖSTERMEM GEREKİYORDU'

Fidel'in ölümünü duyduğunda yaşadığı üzüntüyü aktaran Cominges, attığı golü Fidel'e adamasını "Fidel'e bir şekilde minnettarlığımı göstermem gerektiğini düşündüm" diyerek açıkladı.

"Fidel hayatıma ilham oluyor" diyen Perulu futbolcu, omurgasından futbol hayatını bitirecek bir ameliyat olduğunu, ancak "Komandante'nin örneğinin kendisine ne olursa olsun asla pes etmemeyi, teslim olmamayı gösterdiğini" söyledi.

'BENİM ÜLKEMDE FUTBOLCULARA TİCARİ FIRSAT GİBİ BAKILIYOR'

"Gol attığımda ve attığım golü Fidel'e adadığımda yaşadığım mutluluk tarif edilemez" diyen Cominges, kendi ülkesinde sporcuların hükümetten destek alamadığını ve sporculara "ticari fırsat" gibi davranıldığını belirtti.

Küba'da spora verilen destekle gurur duyduğunu belirten Perulu futbolcu, Küba'daki yoldaşlık, dayanışma, diğerkamlık gibi değerlerin kendi ülkesinde bulunmadığını vurguladı.