'Atme-Azez koridoru oluşturuldu, Türkiye militanları Suriye'ye gönderiyor'

Suriye ordusunun cihatçıların Halep'e ikmal hattını kesmesinin ardından Türkiye yeni bir hat oluşturdu. İdlib-Hatay-Kilis-Halep şeridini takip eden hattan cihatçılar Suriye'ye transfer ediliyor.

Haber Merkezi

Suriye ordusu ve müttefiklerinin Kilis'ten Halep'e uzanan ikmal hattını kesmesi ve YPG'nin Azez'e ilerlemesi ile birlikte Türkiye "alternatif" yollar denemeye başladı.

Bu alternatifin en kullanışlısı, şu anda İdlib-Hatay-Kilis-Halep dörtgeni. Atme'den Türkiye'ye giren cihatçılar, Hata ve Kilis üzerinden Azez'e sevk ediliyor.

Al Monitor'dan Fehim Taştekin'in haberine göre, yeni lojistik hattının başlangıcı Atme. Buradan Reyhanlı'nın Bükülmez Köyü'ne giriş yapılıyor.


Bükülmez ve Atme karşı karşıya

Taştekin'e konuşan Afrin’den bir gazeteci “Atme ile Azez arasında Hatay ve Kilis üzerinden bir ikmal koridoru oluşturuldu” dedi.

Taştekin şunları da kaydetti:

Ayrıca Kilis’ten Azez’e cephane sevkiyatının yapıldığı da söyleniyor. Hawar Haber Ajansı, 13 Şubat’ta dört kamyon dolusu cephanenin Kilis’te Öncüpınar/Bab El Selama Sınır Kapısı’ndan geçirildiğini öne sürüp, üzerinde Türkiye Makine Kimya Enstitüsü’nün ‘MKE11D201-016’ sayılı mührünün bulunduğu kasaların görüntülerini yayımladı.

Cihatçıların kullandığı bir diğer güzergah da Hatay Yayladağı.

Bu nedenle, Halep ikmalini kesen Suriye ordusunun, İdlib ve özellikle de Cisreşşuğur hattını kesmesi hayati önem taşıyor. Yanı sıra, Lazkiye Kinsabba'ya yönelik operasyon da, Lazkiye kırsalının Türkiye bağlantısını kopartma amacını güdüyor. Buadaki en önemli ikmal hattı, Yayladağı'ndan geliyor.


Bir diğer ikmal bölgesi Yayladığı ve geçtiğimiz günlerde bir askerin boğazının kesildiği karakolun bulunduğu Güveççi. Cisreşşuğur bu hattın merkezinde yer alıyor.