Arjantinli emekçiler, işten çıkarmalara karşı ayakta

Arjantinli işçiler, Ulusal Endüstri Teknoloji Enstitüsü'nde çalışan 372 işçiyi etkileyecek olan işten çıkarmalara karşı harekete geçti.

Dış Haberler

Arjantinli işçilerin, Ulusal Endüstri Teknoloji Enstitüsü'nde (INTI) çalışan 372 işçiyi etkileyecek olan yeni işten çıkarmalara karşı eylem yaptığı ifade edildi.

teleSUR'da yer alan habere göre, Posadas Devlet Hastanesinde çalışanları da etkileyecek olan işten çıkarmalar büyük tepki topladı.

Kamu Emekçileri Sendikası (ATE) üyeleri, 250 kişinin enstitüden atılmasına ve gerçekleşecek yeni işten çıkarmalara karşı, bina bahçesinde eylem yaptı.

INTI yöneticilerinden Enrique Martinez yaptığı açıklamada, "İşten çıkarmaların nedenlerinden biri maliyetleri düşürmekle ilgili, diğeri ise ideolojik. İlçenin teknolojik gelişmesinin parçası olmayan çok uluslu şirketler, bilgi birikimini küçük işletmelerle paylaşan INTI'yi elbette ki istemez" dedi.

İşçiler, sorumlularla görüşene kadar Buenos Aires'de iki yolun ve Sağlık Bakanlığı binasının çevresinin kapatılacağını ifade etti.

Mauricio Macri döneminde kamu ve özel sektörden pek çok işten çıkarmalar olmuştu.

Aralık 2017'de 3.346 kişi işten çıkarılmış, işten çıkarılanların yüzde 60'ının kamu sektöründen olduğu belirtilmişti.

Macri'nin sadece ilk yılında 200.000'den fazla insanın işten çıkarıldığı ifade edilmişti.

İşçilerin yanında, göçmenlerin de eyleme geçtiği belirtilerek, sınır dışı edilmelerin son bulması gerektiği söylendi.

Güvenlik güçlerinin, Arjantin askeri darbe döneminde kaybolan binlerce insanın bulunması için mücadele eden Plaza de Mayo annelerinin kurduğu insan hakları örgütlerine baskın yaptığı da ifade edildi.