Ankara'da Venezuela ile dayanışma

Ankara'da Venezuela'nın bağımsızlık yıldönümünde Bolivarcı hükümet ile dayanışmak için bir basın açıklaması yapıldı.

Ankara

Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği, Ankara’da Simon Bolivar Parkı’nda Venezuela’nın bağımsızlık tarihi olan 5 Temmuz 1811’in yıldönümü olması sebebiyle çelenk koyma töreni düzenledi. 

Törene Latin Amerika ülkeleri büyükelçilerine ek olarak, Jose Marti Küba Dostluk Derneği, Bolivarcı Devrimle Dayanışma Komitesi, ODTÜ Mezunları Derneği ve Türkiye Komünist Partisi temsilcileri de katıldı.

Tören’de konuşma yapan Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho, Venezuella bağımsızlığının bu yeni yıldönümünde bağımsızlığa ve özgürlüğe olan ihtiyaç nedeniyle seslerini daha da yükseltmeleri gerektiğini vurguladı.

Bracho, "Bundan 206 yıl önce Bolivar önderliğinde yürütülen mücadele ile hem Venezuela’nın, hem de “Bizim Amerika”nın emperyalizme karşı kazandığı ilk zafer, bugün Venezuela’da pek çok cephede yeniden yürütülmektedir" dedi. 

ABD destekli karşı devrimci müdahalelere ve bu bağamda yürütülen bağımsızık temelli mücadeleye değinen Bracho, önümüzdeki 30 Temmuz günü Venezuela’da yapılacak Kurucu Millet Meclisi seçimlerinin bayrama dönüşeceğine yönelik inancını da belirtti.

Bracho’nun konuşmasının ardından törene katılan kurumların destek mesajlarına geçildi. Jose Marti Küba Dostluk Derneği adına Hakan Bulut, Türkiye Komünist Partisi adına Merkez Komite üyesi Erhan Nalçacı Venezuela’nın ABD destekli karşı devrim hamlelerini yeneceğine yönelik inançlarını belirterek, Venezuela’nın devrimci iradesini selamladılar.