Amerikan ordusu, Suriye-Türkiye sınırında

Amerikan askerleri ve zırhlıları, Şenyurt'un karşısındaki Dırbesiye'ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Bölgede Türkiye ile YPG arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Dış Haberler

Türkiye'nin Rojava'da YPG'ye yönelik düzenlediği saldırılardan sonra ABD devreye girdi.

ARA News'de yer alan habere göre, Amerikan askerleri ve zırhlıları, Haseke'nin sınır kasabası olan Dırbesiye'yi ziyaret etti.

Cezire Kantonu Dışişleri Sorumlusu Abdülkerim Ömer, Mardin-Şenyurt'un karşısında yer alan Dırbesiye'ye gelen uluslararası koalisyon mensuplarına Türkiye'nin saldırıları hakkında brifing verdiklerini kaydetti.

Heyber Osman isimli bir gazeteci, Türkiye'nin gelecekteki saldırılarını önlemek için Amerikan askerlerinin sınırı da konuşlanacağını söyledi.

Amerikan askerlerinin Dırbesiye-Serekaniye, Serekaniye-Tel Abyad ve Tel Abyad-Kobani arasına konuşlanacağını ileri sürdü.

Dırbesiye'yi ziyaret eden heyette 8 ABD'li komutanın bulunduğu belirtiliyor. Komutanların ziyaret ettiği köyler Arade, Bir Knes, Jetele ve Qarmane.

Öte yandan IŞİD karşıtı koalisyon da, Türkiye sınırının da "manevra alanı içerisinde" olduğunu söyleyerek, sınırdaki varlığını meşrulaştırmaya çalışıyor.